Sätter du in håret i en turban efter att du har tvättat det? Expert varnar för hur det förstör ditt hår

Många av oss brukar, efter att ha tvättat håret, linda in det våta håret i en handduk och fortsätta med våra normala aktiviteter. Hårhälsoexperten, trychologen Paulina Sobkowiak, varnar dock för att en sådan ”turban”-inpackning under alltför lång tid kan orsaka obehagliga problem som mjäll, kliande hårbotten och till och med inflammation.

Sobkowiak delade en video på Instagram där hon förklarar riskerna med att lämna en våt handduk på huvudet under långa perioder. Enligt henne har denna vana också andra negativa konsekvenser, till exempel överdriven fettning av håret och håravfall.

Läs också:  Jag gnuggar mina klackar med citronskal och det är som magi! Det obehagliga problemet är borta under lång tid.

Hur länge är det säkert att bära en handduk på huvudet?

Enligt experten är det inte nödvändigt att hålla en handduk på vått hår i mer än fem minuter. Den här tidsgränsen är säker och äventyrar inte hårets eller hårbottens hälsa. Att ha en våt handduk längre kan dock leda till de ovannämnda problemen.

Torka håret på rätt sätt

Så hur torkar man håret ordentligt för att undvika att skada det? Paulina Sobkowiak betonar att vått hår är mycket ömtåligt och känsligt för skador, så det bör hanteras varsamt. I stället för att gnugga med en handduk bör man försiktigt suga ut vattnet ur håret genom att lägga på en handduk. Det är bäst att låta håret torka naturligt efteråt. Om det är nödvändigt att använda en hårtork bör det ske när håret bara är lätt fuktigt. Det är också lämpligt att applicera värmeskyddande produkter som skyddar håret mot värmen innan du använder torktumlaren.

Läs också:  Föraren visade oss ett bra knep för att få bort repor från sin bil. Några snabba reparationer och de var borta.

Korrekt hårvård är nyckeln till ditt hårs hälsa och skönhet. Om du regelbundet följer dessa enkla principer kan du undvika de obehagliga problem som felaktiga hårtorkningstekniker kan orsaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *