Hur tvättar man ett täcke som inte får plats i tvättmaskinen utan att gå till kemtvätten?

Att tvätta ett täcke som inte får plats i tvättmaskinen kan verka svårt, men med rätt teknik kan du uppnå bra resultat hemma.
Det är viktigt att tvätta täcket regelbundet för att avlägsna damm, kvalster och kroppsrester, vilket bidrar till att hålla sovmiljön hälsosam. Ett barntäcke kan gå i tvättmaskinen, men ett dubbeltäcke är ofta för skrymmande och kan skada din maskin. Många går till en kemtvätt eller tvättomat, men det kan vara dyrt och inte alltid nödvändigt. Vissa människor väljer till och med att inte tvätta det alls eller inte tillräckligt ofta, eftersom de inte vill gå någonstans.

Det är bäst att tvätta ditt täcke två till fyra gånger om året.

Lyckligtvis finns det några olika sätt du kan tvätta ditt täcke hemma utan att behöva resa eller spendera pengar. För att bli av med damm och kvalster kan du helt enkelt skaka ut täcket genom fönstret eller i trädgården och sedan dammsuga det för att få bort så mycket damm som möjligt.

Läs också:  Jag använder den här produkten för att jaga bort besvärliga fåglar. Den är 100 % effektiv.

Men observera: glöm inte att rengöra munstycket på dammsugaren innan du börjar.

Tvätta en filt hemma

Du kan helt enkelt tvätta filten i badkaret eller i en stor balja. Fyll sedan badet eller badkaret med varmt vatten. Tillsätt en lämplig mängd fintvättmedel. Se till att du väljer ett tvättmedel som är avsett för ömtåliga textilier. Rör om tvättmedlet i vattnet tills det är helt upplöst.
Nu kan du sänka ner täcket helt i tvålvattnet. Krama försiktigt ur täcket så att vattnet och tvättmedlet tränger in i fibrerna och skrubba sedan de fläckiga eller smutsiga områdena med händerna eller en mjuk borste. Se till att inte gnugga för hårt för att undvika att skada fibrerna. Skölj sedan ur snabbt. Töm nu ut tvålvattnet från badkaret. Fyll på med rent vatten och skölj täcket väl tills det inte finns mer tvättmedel i det.

Läs också:  Sprid ut dina favoritkryddor på elementet och säg adjö till det obehagliga problemet.

När du har sköljt ur täcket klämmer du försiktigt på det för att få bort överflödigt vatten. En varning: vrid eller sträck inte på täcket, eftersom fibrerna då kan bli skeva. Om vädret är fint kan du torka täcket utomhus på en ren, plan yta. Det kan ta några dagar. Alternativt kan du använda en torktumlare med låg temperatur för att förhindra att fibrerna skadas.
Du kan också låta kemtvätta täcket hemma. Det är ett bra alternativ på vintern när det inte finns någon sol som gör att du kan torka täcket utomhus. Lägg bara täcket på en torr handduk. Blötlägg sedan en trasa i en blandning av hälften vatten och hälften ammoniak. Torka av täcket med denna trasa och sedan med en ren, fuktig trasa. När du har gjort det, torka täcket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *