Rengöring av duschväggar har aldrig varit enklare tack vare dessa 2 billiga produkter

Även det renaste badrummet ser smutsigt ut när fläckar och tvålrester dyker upp på duschväggarna. Men med de här två produkterna behöver du inte skrubba för att få det att se fläckfritt ut igen.
Duschväggar täckta av tvålrester och kalkavlagringar kan vara en skrämmande uppgift när det är dags att rengöra. Om du har hårt vatten vet du hur svårt det kan vara att få bort dessa fläckar, särskilt efter ett tag. Ändå är det viktigt att rengöra duschväggarna för att hålla ditt badrum rent och hygieniskt. Naturligtvis finns det många produkter tillgängliga i snabbköpet som är mer eller mindre effektiva, dyra och framför allt fulla av kemikalier. Och med sådana produkter finns det bara en lösning: skrubba.

Läs också:  Är det okej att lämna tvättmaskinen på när du lämnar huset? Vi ska förklara allt.

Men i ditt kök har du två billiga produkter som kan revolutionera ditt sätt att rengöra duschväggar. Istället för att spendera timmar med att skrubba dina duschväggar med starka produkter kan du använda den här effektiva tekniken.
Metoden går ut på att blanda en kopp vit vinäger. En halv kopp diskmedel och en kopp vatten i en sprayflaska. Vit vinäger är ett utmärkt naturligt alternativ för rengöring, avfettning och glansning av dina duschväggar, eftersom syran i den hjälper till att ta bort rester och kalk. Det kan också hjälpa till att lösa upp tvålskum. Att tillsätta tvättmedel till vit vinäger ökar inte bara dess rengöringskraft utan eliminerar också den starka lukten av vinäger.

Läs också:  Ingen skrubbning! Skär bara en citron i hälften, släpp och torka av induktionshällen. Du kommer att bli förvånad över hur smuts och sot avlägsnas på några sekunder.

För att rengöra duschväggen, spraya lösningen generöst över hela ytan. Låt den verka i några minuter och torka sedan försiktigt med en mikrofiberduk. Det sista steget är att helt enkelt skölja av glaset. Resultatet: glänsande, rena duschväggar som håller längre.
Specialisten tillägger att denna hemmagjorda rengöringsspray ”håller i månader”. Så du behöver inte spendera pengar på vanliga rengöringsprodukter. De som föredrar 100% naturlig rengöring kan ersätta tvättmedlet med Marseille tvål. Det kommer visserligen inte att dölja lukten av vit vinäger, men det är lika effektivt som diskmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *