Varför vinglar tvättmaskinen när den snurrar? Gör detta trick så försvinner problemet

Tvättmaskinen låter högre när den centrifugerar. Problemet är när den studsar, skakar och rör sig genom badrummet. Varför händer detta och hur kan det åtgärdas?
Äldre tvättmaskiner lät mycket, men det var normalt. Nuförtiden måste apparater vara tysta. Om tvättmaskinen börjar vibrera kraftigt när den centrifugerar fungerar den förmodligen inte som den ska. Den kan också repa och skada golvet.

Tvättmaskinen studsar och vibrerar. Vad beror detta på?

Kontrollera först transportlåset, dvs. de fästskruvar som ska skydda trumman under transporten från butiken till ditt hem. Låset ska tas bort när enheten är installerad. Om du inte har gjort detta kan tvättmaskinen röra sig i badrummet och ge ifrån sig höga ljud. En annan orsak kan vara felaktig horisontell justering. Ta ett vattenpass och kontrollera att apparaten står i våg. Ser du en krökning? Justera fötterna. Stoppa inte i för lite saker i tvättmaskinen och överbelasta inte trumman. Tunga filtar eller tjocka rockar kan överbelasta tvättmaskinen och orsaka buller.

Läs också:  Glöm blekmedel. Dessa tre ingredienser kommer att göra din tvätt bländande vit.

Fel i tvättmaskinen. Den skakar och vandrar runt i badrummet

Fortsätter din tvättmaskin att studsa när du centrifugerar den? Ett fel kan vara orsaken. Felet kan vara lager som är utslitna. Möjligen är stötdämparna skadade eller så är fjädrarna uttänjda eller trasiga. Kontrollera också om motvikten på baksidan av trumman är nedtryckt. Den stabiliserar tvättmaskinen och minskar vibrationerna. Vissa tvättmaskiner kan anslutas till din smartphone via Bluetooth. Om du har det här alternativet, kontrollera appen och leta efter felinformation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *