Hur tvättar du dina gardiner? Det här enkla knepet gör dem vita igen. ”Jag har gjort så här i fem år.

Hur tvättar man gardiner? Materialet tar upp mycket plats, så vissa tvättar gardiner eller skjuter upp det till senare. Med rätt teknik skadar du inte gardinerna och de blir vitare. Här kan du läsa mer om hur du tvättar gardiner.
En del tvättar sina gardiner bara några gånger om året. Detta är ett misstag, eftersom damm och smuts snabbt sätter sig på tyget. Vi ger dig också råd om hur du bleker dina gardiner så att de förblir vackra i flera år.

Hur tvättar jag gardiner i tvättmaskinen? Vilket program ska jag välja?

Gardiner ska inte tvättas i höga temperaturer och hastigheter. Kontrollera tillverkarens information på etiketten innan du gör något. Om du kan tvätta tyget i tvättmaskinen ska du välja ett program på upp till 30 grader. I vissa tvättmaskiner kan du också välja mellan ”handtvätt” och ”gardintvätt”. Hastigheten bör vara låg. Om du inte vill att gardinerna ska skrynklas kraftigt kan du vika dem till kuber innan du lägger dem i tvättmaskinen. Det är värt att torka dem i solen. Solljuset gör tyget något ljusare.

Läs också:  Hur många gånger kan kläder bäras innan de tvättas? Experter berättar vad du bör tvätta efter varje användning

Vissa delade med sig av sina egna knep för att bleka material. Många kommentarer föreslog också att man skulle använda bakpulver.

Och min mamma sa alltid till mig att med sådan bakpulver kommer effekten att vara….. Men okej, jag ska prova.

Jag rekommenderar det, jag har gjort det på det här sättet i 5 år.

Ooo, intressant sätt.

Jag ska ge det ett försök! Låt oss hoppas att den är … bakad.

Ett enklare sätt är att hälla i 2 matskedar bakpulver, det har jag använt i flera år. Bakpulver är också bakpulver, men med tillsatser som sedimenterar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *