Har du inte tid att tvätta? Den här blandningen fräschar upp dina kläder på bara 5 minuter.

Kläder kan lukta som gammalt tvättmedel när de kommer ut ur tvättmaskinen. Hur blir man av med den? Du behöver inte tvätta om eller byta sköljmedel. Använd bara det här enkla tricket så är lukten borta.
Även om kläderna ser rena ut kan de lukta smutsigt. Detta händer ofta direkt efter att du har tagit ut kläderna ur tvättmaskinen. Vad orsakar det och hur kan du åtgärda det? Ta reda på vad som orsakar det och hur du kan fräscha upp din garderob på några minuter.

Varför luktar kläderna illa direkt efter tvätt? Upptäck de vanligaste orsakerna

Känner du att dina kläder luktar illa trots att du precis har tagit ut dem ur tvättmaskinen? Vanligtvis betyder det att det har samlats mögel i tvättmaskinen. För att bli av med det och skydda din maskin från att möglet kommer tillbaka, använd högtemperaturprogrammet minst en gång i månaden. Det kan vara upp till 90°C. Det är en bra idé att tvätta bland annat handdukar eller gamla flanelldukar i detta läge. Samtidigt rensar du tvättmaskinen från mögel och tar bort bakterier från tygerna.

Läs också:  Rengöring av duschväggar har aldrig varit enklare tack vare dessa 2 billiga produkter

Med vissa kläder är det … materialet de är tillverkade av. Tyger som henna eller kinolin avger en obehaglig lukt när de kommer i kontakt med tvättmedel. För att undvika detta problem kan du blötlägga mörka plagg i vinäger före tvätt och ställa in tvättmaskinen på ett 30-graders Celsius-program. Tänk också på att använda rätt mängd tvättmedel och sköljmedel. För mycket tvättmedel förstärker oönskade lukter.

Läs också:  Vad mer kan du tvätta i tvättmaskinen? Du kan enkelt blåsa nytt liv i dessa saker. De blir så gott som nya igen!

Hemlagad klädfräschare. Använd bara två produkter

Vad ska man göra när dina kläder är blöta med en obehaglig lukt? I sådana situationer är en hemlagad klädfräschare en bra lösning. Dess beredning och användning är trivial. Några minuter efter att du har sprayat det på dina kläder ersätts den obehagliga lukten av en behaglig.
Hur gör man en klädfräschare hemma? För att börja, gör 500 ml vatten och 2 matskedar bakpulver och sköljmedel. Blanda ingredienserna och vispa tills de är jämna. Häll sedan produkten i en sprayflaska. Spraya det på dina illaluktande kläder och de kommer att lukta fräscha igen på nolltid. Förvara dem snabbt i din garderob och doften kommer att spridas i hela din garderob.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *