Gnid in citronsaft i hårbotten innan du duschar. Det här är ett trick du bör känna till.

Hur blir man av med mjäll? Om du fortfarande väntar på ett besök hos en specialist kan du prova ett hemlagat trick. Genom att juica denna frukt kommer du snabbt att utjämna hudens pH och ditt hår blir mindre ”snö” ett tag.

Mjäll är ett problem som många kvinnor och män runt om i världen står inför. Om du vill bekämpa dem bör du i första hand träffa en läkare och en trikolog. Bortsett från det kan du också hjälpa dig själv med huskurer. Tänk dock på att de inte alltid är effektiva på lång sikt. I det här fallet kommer citron, som de flesta av oss har i köket och lägger till i vårt te, att hjälpa.

Läs också:  Denna fantastiska produkt kommer att få dina möbler att skina som ett palats! Den tar bort damm och håller ditt hem glänsande.

Hur bekämpar man mjäll? Använd citronens egenskaper

Citronsaft har försurande egenskaper, så du kan använda den för att minska förökningen av skadliga mikroorganismer i hårbotten som orsakar mjäll. Kom dock ihåg att detta bara fungerar under en kort tid och att problemet kan komma tillbaka.

OBSERVERA! Innan du använder citronsaft rekommenderas att du utför ett känslighetstest på en liten hudfläck. På grund av citronsyrainnehållet kan produkten irritera huden och öka inflammation.

Hur använder man citron mot mjäll? Massage före schamponering

Hur kan man förbättra effekten av citron? Vi kommer att ge dig råd.

  • Tillsätt en tesked citronsaft och en tesked salt i ett glas varmt vatten.
  • Rör om ordentligt.
  • Applicera lösningen i hårbotten med fingrarna.
  • Massera försiktigt hårbotten i 5-10 minuter.

TIPS! Du kan massera hårbotten för hand. Men det är också värt att använda ett specialverktyg för att göra massagen och processen med att applicera behandlingen enklare.

  • Skölj ur lösningen ur håret och schamponera noggrant.
  • Upprepa ungefär en gång i veckan.

Om du upplever intensiv bränning, sluta använda produkten omedelbart. Salt- och citronmassagen är utformad för att minska klåda, balansera hudens pH, rengöra och mjuka upp epidermis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *