Blanda bara saltet med Coca-Cola och låt det stå i 25 minuter. Det här är ett utmärkt sätt att göra rengöringen till en barnlek.

Kalk i badrummet är svårt att få bort. Istället för att köpa rengöringsprodukter kan du prova den här hemmetoden för att ta bort kalk från dina badrums- och toalettkranar.
Kalkavlagringar på badrumsinredning och toaletter är ett verkligt problem. För att ta bort det måste du skrubba med starka rengöringsmedel. Lyckligtvis finns det ett beprövat trick för att bli av med det snabbt och enkelt. Hur får du bort kalkavlagringar utan ansträngning? Använd din favoritdryck med kolsyra.

Varför bildas kalkavlagringar? Anledningen är vatten

Hårt vatten är orsaken till kalkavlagringar. Det innehåller många mineraler som magnesiumoxid eller kalciumoxid och vid oxidation av koldioxid fälls kalciumkarbonat ut, som är en favoritsten.

Läs också:  Letar du efter ett sätt att minska torktiden? Då behöver du inte leta längre än till den japanska metoden!

Kranar, badkar, duschar och toaletter är de mest utsatta, platser där det finns mycket och direkt kontakt med vatten. Hur får man bort kalkavlagringar hemma?

Blanda det med salt och häll det i en flaska. Kalken kommer snabbt att försvinna.

Coca-Cola har visat sig vara användbart i kampen mot kalkavlagringar. Denna dryck innehåller fosforsyra, som inte bara hjälper mot rost utan också tar bort fula avlagringar i badrummet.
För att förbereda rengöringsmedlet, häll 350 ml cola, 2 matskedar bordssalt och 3 droppar diskmedel i flaskan. Rör om så att saltet löses upp ordentligt och stick sedan ett hål i locket för att underlätta appliceringen.
Applicera blandningen på de drabbade områdena och låt den sitta i 25 minuter. Efter denna tid, rengör ytan med en tandborste för att ta bort alla tandstensrester och skölj. Missfärgningen bör avlägsnas mycket enklare och snabbare än med konventionella rengöringsmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *