Kämpar du ofta med grumliga fönster när du lagar mat? Då har vi den perfekta lösningen för dig!

Det är ganska normalt att fönstren blir tilltäppta när man lagar mat, särskilt under höst och vinter. Men det finns sätt att lösa detta problem. Huskurer är enkla och riktigt effektiva.

Varför blir fönstren daggiga? Det kan finnas flera orsaker

Det kan finnas flera orsaker till att fönstren immar igen från insidan. Den vanligaste är hög luftfuktighet i rummet. Detta underlättas av den vattenånga som bildas vid matlagning. För hög luftfuktighet kan också orsakas av dålig ventilation eller dålig fönsterkonstruktion. Långvarig fukt på fönster är en kort väg till tillväxt av mögel och svamp, så om detta problem oroar dig är det bäst att agera snabbt.

Läs också:  Ingen skrubbning! Skär bara en citron i hälften, släpp och torka av induktionshällen. Du kommer att bli förvånad över hur smuts och sot avlägsnas på några sekunder.

Dammiga fönster i köket? Finns det en effektiv huskur

För att förhindra immiga fönster är det en bra idé att se till att luftcirkulationen i rummet är god. Detta kan uppnås genom att öppna fönstren regelbundet, ventilera lägenheten samt använda en köksfläkt för att absorbera överflödig ånga. Om köksfönstren trots detta fortfarande är täckta av fukt är det värt att använda beprövade huskurer. En av dessa är användningen av rakskum. Detta ovanliga trick fungerar verkligen. Polera helt enkelt fönstren med skummet efter rengöring så fastnar inte fukten längre. Det är också värt att investera i växter som absorberar fukt, t.ex. spadblad, murgröna, tillandsia eller ormbunkar. En blandning av glycerin och rengöringssprit fungerar också bra. Blanda de två ingredienserna i förhållandet 1:1, häll upp i en sprayflaska och spraya på glaset, torka sedan av med en trasa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *