Dina bestick blir så gott som nya! Ta bara ett potatisskal. Den här beprövade metoden har jag fått av min mormor.

Potatis är inte bara gott, utan har även andra ovanliga användningsområden som du kanske inte känner till. Med hjälp av potatis kan du återställa glansen på smutsiga ytor och mycket mer. Hur kan du använda dem?

Hur rengör man bestick snabbt och enkelt? En potatisskalare kommer att hjälpa dig.

Med hjälp av potatisskalaren kan du snabbt och effektivt rengöra bestick som har förlorat sin ursprungliga glans och blivit tråkiga. Hur gör du? Torka helt enkelt av gafflar, skedar och knivar med skalet (var försiktig så att du inte skadar dig). Polera dem sedan noggrant med en mjuk trasa, t.ex. en mikrofiberduk. Ett annat sätt är att använda vatten efter att du har kokat potatisen. När du tar ut grönsakerna doppar du besticken i det i cirka 10-15 minuter, varefter du tar upp dem, torkar dem och polerar dem på samma sätt som du skulle göra med skinnet. Både den första och den andra metoden får dem att se ut som nya och lämnar inga spår av fläckar eller missfärgning.

Läs också:  Hur kan vi bli av med dessa fruktflugor en gång för alla? Du behöver inte vinäger. Den här metoden är verkligen effektiv.

Ett praktiskt trick för att hålla glas och speglar rena. Du kan också använda det på glasögon

Du kan använda potatis inte bara för att rengöra bestick, utan även andra ytor. Gnid en halverad potatis mot en spegel eller fönsterruta så att lite av köttet blir kvar på glaset, torka sedan bort överflödet och polera ytan med en mjuk, ren trasa. De kommer att skina som aldrig förr och utan användning av kemikalier. Detta trick är lämpligt för glaset i fönstren i din lägenhet eller bil, liksom för speglar eller glasögonglas. Dessutom kommer vattenånga inte att sätta sig på dem under en tid.

Läs också:  Den här produkten är perfekt för att rengöra toaletten. Se bara till att du inte blandar den med något annat, för då har du en giftig bomb!

Hur tar man bort kalk från en vattenkokare utan kemikalier? Glöm vinäger

Att ta bort kalk från vattenkokaren handlar inte bara om vinäger och bakpulver. Du kan också bli av med den fula beläggningen med potatisskal. Lägg dem helt enkelt i vattenkokaren, täck med vatten och låt koka. Upprepa flera gånger om det behövs. Den vita resten kommer att försvinna på nolltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *