Lägg dem i ditt bad och din hud blir lika återfuktad och strålande som efter ett besök på ett dyrt spa.

När vädret blir kallare och dagarna kortare är det viktigt att ta hand om sig själv och stressa av. Varför inte unna dig en dag på spa för att koppla av och varva ner? Med en liten investering kan du skapa en badupplevelse som får dig att känna dig som pånyttfödd!

Om du har turen att ha ett badkar i ditt badrum har du redan nästan allt du behöver för att skapa ett spa-bad hemma. Ett avkopplande bad är ett utmärkt sätt att varva ner efter en hektisk dag. Det är en bra idé att förbereda det på kvällen så att du kan smörja in dig med din favoritlotion och hoppa direkt i säng när du kommer ut. Dessa ingredienser, som läggs i ett bad med varmt vatten, kommer att ge din hud näring och lyster.

Havremjölsbad. Antiinflammatorisk effekt

Havremjölsbad är särskilt känt för sina antiinflammatoriska egenskaper. Tack vare fenolföreningar , det lugnar hudirritationer.

Häll bara 2-3 koppar havregryn i en påse och lägg den i varmt vatten. Den mjölkiga vätskan som sipprar ut ur påsen är just havrens fördel som din hud kommer att tacka dig för.

Läs också:  Sprid ut dina favoritkryddor på elementet och säg adjö till det obehagliga problemet.

Bad med rosenblad – garanterad avslappning

Många av oss har torkade rosenblad hemma från buketter vi fått eller som vi plockat själva. Om du inte vet hur du ska använda dem kan du hälla dem i ett bad fyllt med varmt vatten.
Doften av rosor är känd för sina avslappnande egenskaper. Den kan hjälpa till att minska muskelvärk och spänningar, lindra ångest och förbättra din sömnkvalitet. Doppa dig i ett rosenbad i ca 30 minuter och skölj sedan kroppen med rent vatten.

Hälsofrämjande kamomillbad

Kamomill är rik på läkande egenskaper:

  • antiinflammatoriskaeffekter
  • svampdödande effekter
  • antispasmodiska effekter
  • kraftfull antioxidant

Ett örtbad är en bra idé för dem med irriterad hud och för alla som vill ha en avslappnande och lugnande effekt. Lägg bara 5-10 påsar kamomill (eller lika många matskedar torkad kamomill) i en kastrull med 0,5-1 liter kokande vatten och koka i 15 minuter. Sila sedan infusionen och tillsätt den i ett bad med varmt vatten. Ett sådant lugnande, hälsofrämjande bad bör pågå i en halvtimme. Det kommer definitivt att förbättra sömnkvaliteten.

Läs också:  Detta botemedel är ett riktigt fynd. Det kostar bara några cent och det fungerar på din hud precis som dyr hyaluronsyra. Förvara den i ditt köksskåp.

Återfuktande och föryngrande kokosnötsbad

Kokosolja är en riktig bomb med fördelaktiga effekter på huden.
På djupet:

  • Återfuktar,
  • lugnar
  • och föryngrar huden.

Du kan applicera den som en kroppslotion, men inte alla är bekväma med den oljiga filmen som bildas på huden. Det är därför det rekommenderas att förbereda ett bad genom att tillsätta en matsked kokosolja i ett bad med mycket varmt vatten. Även en sådan liten mängd återfuktar och regenererar torr, sprucken hud på djupet, och vitaminerna i oljan tränger in i den mjukgjorda huden mycket mer effektivt.
Observera: Var mycket försiktig när du kliver i och ur badet. Det är lätt att halka, så var försiktig.
Alla dessa ingredienser är lättillgängliga och var och en är en värdefull källa till välgörande effekter på huden och sinnena. Du kan kombinera dem med varandra för att förstärka badets spa-liknande effekt. Glöm inte ett doftljus som kan ersätta badrumslampans sken när du ligger i badet, för en helt avkopplande upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *