Börjar du bli lite trött på den där kylskåpslukten? Denna enkla och billiga metod kommer att fördriva den obehagliga lukten för gott.

Vi förvarar en mängd olika produkter i kylskåpet, allt från kött och ost till färdigmat, såser och grönsaker. Men kombinationen av lukter kan vara obehaglig och till och med orsaka huvudvärk om någon ingrediens blir dålig. Innan du tar fram rengöringsmedlen, varför inte prova en huskur mot kylskåpslukt?

Det finns en ny trend för att göra och laga hemma. Människor letar efter sätt att vara snällare mot planeten och spara pengar, och de upptäcker att några av de bästa lösningarna är enkla och billiga. Ta till exempel skalet från citrusfrukter. Det kan ta hand om även de värsta kylskåpsluktarna.

Citronskal som botemedel mot obehagliga lukter. Ofta underskattat

Skallar du citronen innan du lägger den i ditt te? Eller gör du det innan du fryser in den? Oavsett anledning kastar vi ofta bort skalen från frukten, utan att veta att de kan användas på andra sätt. Citronskal fungerar utmärkt som luktabsorbent i kylskåpet. Naturligtvis kan vi lägga själva citronen på hyllan, men citronskalet kommer inte bara att absorbera lukten, utan det kommer också att avge sin fräscha doft på samma gång. I grund och botten kommer det att fungera som den doftande julgranen vi köper till bilen.

Läs också:  Två vitlöksklyftor ska skäras i hälften och placeras i toaletten. Vid uppvaknandet kommer du att bli förvånad över omvandlingen.

Varför är det så? Jo, citronskal innehåller eteriska oljor som är ansvariga för dess distinkta doft, som många människor förknippar med renhet och friskhet. Det är oljorna som neutraliserar obehagliga kylskåpslukter och de är svåra att ”utrota”, särskilt om produkten går sönder och vi inte rengör den i tid.

Förbered en doftabsorbent. Det är miljövänligt och fungerar bättre än färdiga absorbenter från affären

Om du besväras av obehagliga lukter från kylskåpet eller andra apparater, se till att välja en miljövänlig absorbent. Detta är ett alternativ till färdiga produkter med samma syfte. Skillnaden är dock enorm i både pris och tillgänglighet. Du kan göra din egen på nolltid, utan att vänta i köer och trafikstockningar. Hur förbereder du det steg för steg? Du kommer att behöva:

  • 3 msk bakpulver,
  • 2 msk malt kaffe (olösligt),
  • några kryddnejlika frön,
  • Citronolja eller citronskal,
  • ren gasbinda.
Läs också:  Tack vare det här knepet är tvätten alltid torr inom 30 minuter, även på vintern. Jag lärde mig det här i Östtyskland.

Lägg bakpulver, kaffe och kryddnejlika i en torr behållare. Blanda de torra ingredienserna ordentligt. Häll på några droppar eterisk olja eller strö över finrivet citronskal och blanda igen. Häll blandningen i flera rena burkar, täck varje burk med en bit ostduk och bind med ett snöre eller gummiband. Du kan placera dessa luktabsorbenter i kattlådan, i kylskåpet eller i närheten av kattens kattlåda. På kort tid kommer du att glömma bort den obehagliga lukten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *