Den här drycken hjälper dig att komma på fötter igen under en förkylning.

Den hjälper dig inte bara att komma igenom höstens och vinterns infektioner, utan stabiliserar också blodsockernivån. Den här enkla infusionen kan göra så mycket mer – våra mormödrar visste vad de gjorde! Låt oss titta på hur oreganoinfusion fungerar och varför du bör dricka den.

  • Oreganoinfusion är ett enkelt och effektivt sätt att förbättra hälsan och immunförsvaret under höst- och vintermånaderna.
  • Oregano innehåller många värdefulla näringsämnen som vitaminer och mineraler och växtaktiva ingredienser
  • Tack vare sina antibakteriella och antivirala egenskaper kan oregano hjälpa till att bekämpa infektioner. Denna enkla infusion förbättrar också matsmältningen och stöder immuniteten

Du tillagar den på kort tid och får flera andra fördelar för din hälsa utöver att du mår bättre. En infusion av oregano är en miljon gånger bättre än vanligt te. Det kommer att stödja korrekt matsmältning och andningsorganen. Dessutom kommer det att ha en positiv effekt på dina blodsockernivåer, så det kommer också att vara en allierad under viktminskning. På hösten och vintern är det helt enkelt oersättligt.

Magisk oregano

Även om vi förknippar denna populära ört främst som en smaksättare för tomat- och pastarätter, har den mycket mer att erbjuda oss i köket och i hemmets medicinskåp. Oregano har använts inom folk- och naturmedicin i århundraden och dess aktiva ingredienser kan få många örter att skämmas.

Läs också:  Tillsätt bara några droppar av detta elixir i håret och säg adjö till skadade toppar!

Till mångas förvåning är oreganoinfusion en skattkista av näringsämnen. Denna ört innehåller vitamin A, C, E, K och B-vitaminer, inklusive det extremt värdefulla niacin eller tiamin. Den innehåller också många viktiga mineraler:

  • Koppar,
  • kalcium,
  • järn,
  • magnesium,
  • mangan,
  • kalium,
  • zink.

Förutom dessa värdefulla mikronäringsämnen innehåller oregano också fiber och är otroligt låg i kalorier. Men det här är inte alla fördelarna med oregano. Det har också några ganska överraskande egenskaper.

Hur påverkar oreganoinfusion kroppen?

Även om örten ofta underskattas visar den sig vara extremt effektiv. Tack vare sina fytonäringsämnen kan oregano ge vår kropp verkliga fördelar och stöd i kampen mot vanliga sjukdomar. Hur påverkar det kroppen?

1. Hjälper mot infektioner

Oregano innehåller värdefull karvacrol och tymol, och dessa ämnen är kända för sina antibakteriella och antivirala egenskaper. Därför visar sig denna ört vara en allierad i kampen mot olika infektioner och mikroorganismer som har invaderat vår kropp. Intressant är att oregano är utmärkt för internt bruk, antingen i form av en infusion eller externt.

2. Den stöder immuniteten

Tack vare sitt innehåll av C- och A-vitamin stöder oreganoinfusionen också kroppens naturliga försvar och stärker därmed immunförsvaret. A-vitamin är viktigt för att slemhinnorna ska fungera som de ska, eftersom de ofta är den första försvarslinjen mot mikroorganismer. C-vitamin som finns i oregano är en kraftfull antioxidant som är viktig för att bekämpa oxidativ stress och för produktionen av vita blodkroppar. I många fall är det också ett utmärkt stöd för korrekt metabolism av vissa läkemedel. Under den infektiösa perioden är det en ingrediens som utan tvekan är oersättlig.

Läs också:  En liten mängd av denna produkt kommer att hålla dina fönster kondensfria i tre veckor.

3. Det förbättrar matsmältningen

Infusionen av oregano är också ett solidt stöd och huskur för att förbättra matsmältningsprocesserna i kroppen. Det stabiliserar blodsockernivån och innehåller fiber. Dessutom är C-vitamin involverat i omvandlingen av kolesterol till gallsyror. Infusionen av oregano kommer också att visa sig vara ett stöd för en reduktionsdiet.

4. Agerar på luftvägarna

Oregano kan också ha en positiv effekt på våra luftvägar. Folkmedicinen har länge använt den eteriska oljan från denna växt för detta ändamål. Den har också en smärtstillande och antiinflammatorisk effekt.

5. Lugnar huden

Tack vare sina lugnande och antiinflammatoriska egenskaper kan oreganoolja användas för att behandla hudåkommor och lindra hudirritation.

Hur förbereder man oreganoinfusion?

Beredningen av infusionen är mycket enkel, du kan använda de torkade bladen av denna ört. En tesked hälls över ett glas kokande vatten. Infusionen bör infunderas väl – det är bäst att låta den vara täckt i 15 minuter. När den har svalnat något kan du sila den och dricka den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *