Lägg tre matskedar i tvätten och grå strumpor är inte längre ett problem. Detta naturliga blekmedel är en absolut gudagåva.

Jag har inget emot att säga att det inte är roligt att tvätta vita strumpor. Tvätt i den här färgen tenderar att bli smutsig ganska snabbt och kan till slut se grå ut när du tar ut dem ur tvättmaskinen. Lyckligtvis finns det ett enkelt hemlagat trick som gör att dina vita strumpor får tillbaka sin ursprungliga snövita nyans på nolltid. Lägg bara tre matskedar av det här populära pulvret i tvättmaskinens trumma och du behöver aldrig mer oroa dig för att bli generad när du tar av dig skorna inför andra.

Vita strumpor är en mycket mångsidig accessoar. De passar bra till både sportiga och dressade kläder, men bara om de är rena och snygga. Den enda nackdelen med detta klädesplagg är att de snabbt blir smutsiga och vanligtvis blir grå i en traditionell tvätt, vilket innebär att när du tar på dig dem ser du inte längre så snygg ut som du skulle vilja.

Läs också:  Det här är det bästa sättet att bli av med garderobslukt. Använd en pappersrulle - så enkelt är det.

Men det betyder inte att du ska börja köpa nya underkläder i starka färger varje dag. Det skulle vara löjligt, liksom att sluta använda ljusa strumpor till förmån för andra färger på grund av problemen med att passa in dem. Istället kan du lära dig att bleka dina strumpor med hjälp av denna enkla hemmametod. Tillsätt 3 teskedar av detta pulver i trumman och du kommer snabbt att återställa deras perfekta färg!

Tänk alltid på detta när du tvättar vita strumpor. Annars kommer de att bli grå

För att det överhuvudtaget ska vara meningsfullt att tvätta strumpor finns det några saker du måste tänka på. Först och främst ska du komma ihåg att aldrig lägga vita och färgade underkläder i tvättmaskinen tillsammans. Det är ett enkelt sätt för ljusa strumpor att bli grå, gula eller lite rosa.

Tvätta alltid vita strumpor separat, och lägg absolut aldrig ljusa tyger som kräver tvätt i låga och höga temperaturer i trumman tillsammans med dem. Tänk också på att smutsiga strumpor ska blötläggas innan de kastas i trumman tillsammans med andra ljusa kläder. Detta minimerar risken för att skada andra kläder och ökar chansen att strumporna själva tvättas bättre.

Läs också:  Ska jag låta tvättmaskinsdörren vara öppen eller stängd? Man tror att 70 procent av kvinnorna har fel i den här frågan.

Hur bleker man strumpor med hjälp av hemmapulver? Lägg 3 matskedar av detta pulver i trumman

Hur bleker man smutsiga strumpor när man tvättar? Det bästa sättet är att använda bakpulver, som fungerar som ett miljövänligt blekmedel för ljusa material. Häll 3 teskedar av detta pulver i trumman på din tvättmaskin, tillsätt den standardmängd tvättpulver du använder varje dag ilådan och ställ in tvättläget på 60 grader Celsius. Med detta hemmagjorda trick kommer dina grå strumpor att bli snövita igen.

Om du inte har bakpulver hemma kan du blötlägga dina underkläder i vatten med en kopp vinäger eller citronsaft i 20-30 minuter innan du tvättar strumporna i tvättmaskinen. Och om dina strumpor är gjorda av ömtåligt material, tvätta dem i ljummet vatten med grå tvål och bakpulver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *