Täck bara din torktumlare med detta. Tvätten kommer att vara torr på två timmar.

På sommaren lägger vi tvätten ute på balkongen. Den torkar snabbt och torktumlaren tar inte upp plats i huset. Hösten för med sig komplikationer. Hemma kan det ta flera dagar för kläderna att torka. En lösning är att använda en torktumlare.

När vi torkar tvätten inomhus känns luftfuktigheten i hela huset. Kläderna tar lång tid på sig att torka och kan börja lukta. Det är inte rekommenderat att torka kläder på elementet, eftersom luftfuktigheten i rummet ökar, vilket gynnar mögelbildning. Värmen från elementet kan inte spridas i hemmet om enheten är täckt av byxor eller en tjock tröja.

Hur torkar man tvätt på några timmar? Lägg den på torktumlaren

Om du har en liten lägenhet är du förmodligen irriterad över bristen på utrymme när du har vecklat ut torktumlaren. Förståeligt nog vill du i denna situation att tvätten ska torka så snabbt som möjligt. Ark-tricket har visat sig vara användbart. Det är värt att använda, särskilt nu när vädret ute är otrevligt och vi börjar värma upp lägenheten med ett element.

Läs också:  Tack vare det här knepet är tvätten alltid torr inom 30 minuter, även på vintern. Jag lärde mig det här i Östtyskland.

Ställ torktumlaren bredvid elementet, men häng kläderna på andra sidan. Täck hela torktumlaren med ett lakan. Häng upp änden av lakanet på elementet. På så sätt skapas något som liknar ett varmt tält, vilket påskyndar torkningen. Du kan också sätta en avfuktare bredvid den, vilket bara kommer att förbättra effekten.

Hur torkar man tvätt snabbt i tvättmaskinen? Allt du behöver är en liten handduk

Metoden med en torr handduk fungerar också mycket bra. När du har tvättat klart lämnar du de blöta kläderna i tvättmaskinen och slänger in en ren handduk. Ställ in programmet på enbart centrifugering, gärna på högsta hastighet. När programmet är klart tar du ut allt ur tvättmaskinen. Handduken har sugit upp fukten, så det är bara att torka kläderna lite i torktumlaren eller på torkställningen. Om du lämnar dem över natten kommer de definitivt att vara torra och redo att användas på morgonen. Det här tricket kommer att spara dig mycket tid och du behöver inte vänta tre dagar på dina favoritbyxor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *