På bara 20 sekunder kan du ta bort alla obehagliga fläckar. Och det kommer inte att kosta dig ett öre.

De där envisa märkena på dina kläder som bara inte vill försvinna? De håller dig vaken om nätterna. Vi har alla varit där. Men det finns en lösning. Trots långvarig användning av puder och blötläggning och doppning vägrar vissa märken att ge vika. Men vi har hittat ett sätt att få det att fungera.

I kemikalieaffärer kan man köpa ett antal fläckborttagningsprodukter för att ta bort fläckar från kläder. Det handlar om olika pulver, vätskor, magiska svampar och tvålar. Allt mindre väldoftande, allt mindre… användbara. Vi lägger ner mycket pengar på dem och effekten motsvarar inte alltid våra förväntningar. När vi fortsätter att få fläckar efter allt arbete vi lägger ner på tvätten har vi fått nog. Och ibland behöver vi bara göra det allra minsta.

Mindre är mer

Innan vi går till affären för att köpa ett nytt läkemedel är det värt att prova de alternativ som vi redan har hemma. Många vet att köksprodukter som bakpulver eller diskmedel ibland fungerar bra för att ta bort fläckar . Det visar sig att detta också kan vara överkill. När vi skriver ”mindre är mer” menar vi ännu mindre.

Läs också:  Den kostar 2 euro och fungerar precis som en hälskrapa! Hälarna blir lika lena som om du hade varit hos fotvårdaren.

En Instagram-mamma delade nyligen ett superenkelt trick för att bli av med fläckar. Ett inlägg dök upp på journeyofanhonestmums profil där hon visade hur hon tar bort smuts från sina barns kläder. Varje förälder vet mycket väl vad det innebär att bekämpa envisa fläckar på barnens kläder. Och om alla visste hur man skulle göra för att bli av med dem skulle vi kanske ha flygande bilar idag.

Den ”galna” lösningen på fläckar – spendera inte ett öre

”Vilket galet trick som varje mamma borde känna till. Det är skönt att äntligen upptäcka något som faktiskt fungerar”

– skrev en kvinna.

Läs också:  Har du ett igensatt handfat? Riv bara av en bit och lägg den i avloppet. Den fungerar som en fettbehållare.

Tricket är att lägga kläderna med fläcken överst i en ren diskho eller större skål. Koka sedan upp vatten i en vattenkokare och häll det kokande vattnet över fläcken. Och vid denna tidpunkt kan vi observera magin. Fläcken löses bokstavligen upp på några sekunder. Det bör dock noteras att inte alla material kommer att tolerera ett sådant bad väl. Därför är det en bra idé att testa metoden på ett mindre, osynligt klädesplagg i förväg.

Intressant nog verkar det som om detta trick bara skulle fungera på färska fläckar. Ingenting kan vara längre från sanningen. Kvinnan i inlägget påpekade att smutsen på hennes kläder var från föregående dag. Så det verkar som om vi inte är dömda till lång och mödosam borttagning av äldre fläckar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *