Glöm trasor och pappershanddukar! Du har aldrig putsat fönster så här snabbt förut. De kommer att bli gnistrande.

Vi vet alla att fönsterputsning är en av de hushållssysslor som ingen riktigt tycker om. Det tar mycket tid och kraft, och resultatet är ofta inte vad vi är ute efter. Men det finns ett sätt att göra det snabbare och enklare.

Glänsande fönster utan spår av damm och fläckar är som grädde på moset när du städar ditt hem. Även om det antas att det krävs mycket tid och arbete för att uppnå en sådan effekt, är det inte helt sant. Du kan göra processen lite enklare och snabbare och du behöver bara två saker för att göra det. Du har förmodligen dem hemma och använder dem för att rengöra andra saker. Vad är det vi pratar om?

Läs också:  Denna produkt fungerar som en barriär mot smuts och igensättningar. Den avlägsnar avlagringar från badkaret utan att skrubba.

Hur tvättar man fönster för att få dem att skina? En tablett istället för vätska

Ett snabbt fönsterrengöringstrick dök upp på Instagram-profilen för användaren @s.a.m.a.n.t.y. Ta en mopp och en hink. Häll en liter varmt vatten inuti och lös upp en diskmaskinstablett i den. Blöt moppen, vrid ur den och tvätta fönstren med den. Gör långa rörelser i längdriktningen. Ta till sist bort eventuella rester med en mikrofiberduk eller en gummiskrapa. Nu är du klar! Fönstren har aldrig varit mer skinande. Du kan också använda detta patent för att rengöra speglar hemma.

Hur tvättar man fönster utan ränder? Kom ihåg några regler

Om du vill ha rena, strimmelfria fönster är det bäst att tvätta dem när det är molnigt men inte regnar. Soligt väder går också bra, men bara om strålarna inte faller direkt på fönstren. Undvik att tvätta fönstren en varm dag, eftersom vattnet då avdunstar snabbare och lämnar fläckar och droppmärken på fönstren. Kyla är inte heller ett bra alternativ, eftersom vattnet fryser och gör det svårare att tvätta.

Läs också:  Det är så enkelt som att lägga den i reservoaren! Du kommer att bli förvånad över hur snabbt dina räkningar kommer att sjunka.

Istället för en biltvättstablett kan du tillsätta en tesked glycerin i vattnet som fungerar som ett skyddande filter. Smuts ansamlas inte på rutorna och risken för ränder minskar. Avivase eller vinterspolvätska fungerar också mycket bra. Båda innehåller glycerin. Tillsätt bara ett tiotal droppar i vatten, rör om och tvätta rutorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *