Släng bara in den i trumman och dina kuddar kommer att vara mjuka och fluffiga efter tvätt!

Fjäderkuddar är det ultimata när det gäller komfort och kommer att hålla i många år. De är den perfekta platsen att sova på, men de blir ofta förstörda efter att ha tvättats i tvättmaskinen. Du är tvungen att tvätta dem för hand av rädsla för att skada dem. Lyckligtvis behöver du inte göra sådana uppoffringar längre eftersom det finns ett enkelt sätt att hålla dem mjuka som en puff för alltid. Allt du behöver göra är att slänga några fruktbitar från ditt favoritträd i trumman.

Undrar du hur man maskintvättar fjäderkuddar för att hålla dem fluffiga och mjuka som en puff för alltid? Vid första anblicken kanske du tror att det är omöjligt. Om du har försökt vet du att de ofta blir skeva när de läggs i tvättmaskinen.

Det visar sig dock att det finns ett enkelt hemmagjort trick som gör att du kan lägga fjäderkuddar i tvättmaskinstrumman utan att oroa dig för att skada dem under tvättprocessen. Vad kan du göra för att hålla dem i perfekt skick i många år framöver?

Läs också:  Den här drycken är perfekt för att ta bort smuts! På 30 minuter kommer din toalett att vara så gott som ny. ”Jag har provat det, det fungerar”

Hur tvättar man fjäderkuddar i tvättmaskinen? Glöm inte att

Om du sover bäst på kuddar av naturfjädrar ska du använda dem. Men kom ihåg att du bör förnya dem då och då. Och du behöver inte använda dina händer för att göra det. Du har ju trots allt bara ett par händer. Kontrollera först om kudden har hål eller revor som kan göra att fyllningen faller ut under tvätten.

Om det inte finns några hål eller revor är det bara att stoppa in den i tvättmaskinen med lite mindre tvättmedel än vanligt. Ställ in temperaturen på °C och välj tvättläge med låg centrifugering. När fjäderkudden är tvättad är det bäst att hänga upp den på balkongen. Lägg den aldrig i torktumlaren, då skadar du den bara.

Läs också:  Täck bara din torktumlare med detta. Tvätten kommer att vara torr på två timmar.

Släng in 3 stycken i tvättmaskinens trumma så kommer kuddarna inte att deformeras. De kommer att vara fluffiga som en puff

Men det är inte allt. För att kudden inte ska bli skev under tvätten rekommenderar vissa att man lägger i 2-3 strumpor fyllda med… kastanjer. Det kan verka konstigt, men genom att kastanjerna träffar tyget under tvätten kommer fjädrarna inte att klumpa ihop sig, utan brytas ned under tiden.

Om du inte har kastanjer hemma men är en ivrig sportutövare kan du ta med 2-3 tennisbollar från garaget och helt enkelt slänga in dem i tvättmaskinen. Då blir effekten ännu bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *