Blöt bara pappershanddukar och linda dem runt duschhuvudet. Stenen kommer att lossna av sig själv efter 15 minuter.

Det är inte ovanligt att människor ägnar timmar åt att rengöra sin dusch och de mindre delarna som duschmunstycket, som styr vattenflödet. Som det visar sig kan du göra din uppgift mycket enklare. Vad är det bästa sättet att rengöra ett duschhuvud? Ge den här metoden ett försök. Tack vare detta tvättar föremålet sig själv.

Ett duschhuvud är en enkel och billig lösning i varje hem. Tyvärr tar det mycket tid att rengöra det, och detsamma gäller duschhuvudet, på vilket smuts och kalk snabbt ackumuleras. Lyckligtvis löste jag detta problem för länge sedan. Jag blötlägger våtservetter i denna vätska, lägger dem på huvudet och väntar på att det ska rengöra sig själv. Hur fungerar det? Se själv för dig själv.

Läs också:  Är det klokt att stänga av värmen på natten? Svenskarna inser inte konsekvenserna.

Hur rengör man duschhuvudet? Välj en hemlagad blandning

Skaluppbyggnad på ett duschhuvud kan vara irriterande, så det lönar sig att lära sig ett enkelt sätt att rengöra föremålet medan du kan koppla av. Häll helt enkelt vatten och vinäger blandat i förhållandet 1:1 i en behållare. Du kan också prova att tillsätta några droppar citronsaft.

Blöt pappershanddukar i blandningen och linda dem sedan försiktigt runt duschhuvudet. Gör detta på alla sidor för att se till att metoden fungerar. Vänta cirka 15-20 minuter, ta bort handdukarna och tvätta duschhuvudet med vatten. Torka slutligen torrt. Kom ihåg att om du torkar av badrumsytorna försiktigt med vatten kommer du att fördröja bildandet av kalciumavlagringar.

Läs också:  Din mikrovågsugn blir så gott som ny utan rengöring! Denna metod löser bokstavligen upp smuts

Hur rengör man duschhuvudet? Du kommer att behöva bakpulver

Ett annat knep för att rengöra ditt duschhuvud är att använda bakpulver, som de flesta av oss har i köket. Ta tag i behållaren, häll produkten i en skål och kombinera den med en liten mängd vatten för att göra en tjock pasta.

Applicera sedan den färdiga produkten på duschhuvudet och vänta i cirka 3 timmar. Häll slutligen väteperoxid över duschhuvudet, skrubba och tvätta det med vatten. Glöm inte att torka av ytan torr. Bakpulver tar inte bara bort fula kalkavlagringar utan tar också bort nya svampfläckar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *