Det är så enkelt! Lös upp några droppar i varmt vatten. Du kommer att bli förvånad över hur mycket det kommer att bidra till att minska dina värmeräkningar!

I veckostädningen ingår städning av kök och badrum, dammsugning av golv och dammtorkning av skåp och fönsterbrädor. Om du får dessa platser i användbart skick kommer det att ge ordning i lägenheten. Men många människor har saker i lägenheten som de ofta ignorerar. Vi pratar om elementet, som också behöver vår uppmärksamhet. Det finns farliga bakterier och mikroorganismer som lurar i radiatorns skrymslen och vrår, redo att attackera med fördubblad kraft. Vi ska berätta varför det lönar sig att ta en närmare titt på ditt element nästa gång du rengör det.

Varför behöver du rengöra din radiator?

Den behagliga värmen som värmer upp kalla rum gör det definitivt lättare att överleva de kommande kyliga månaderna. För att radiatorerna ska fungera smidigt måste vi inte bara ta hand om deras tekniska skick, utan också om deras renlighet. Moderna hus och lägenheter kräver installation av vägg- eller golvvärme, men lite äldre rum kan fortfarande stoltsera med traditionella radiatorer.

Hudrester, matpartiklar, pollen som sipprar in genom fönstret och damm som samlas på radiatorn påverkar hälsan. På grund av den höga temperaturen som avges från enheten svävar de lätt i luften och angriper de övre luftvägarna. De kommer sedan snabbt in i lungorna och orsakar en stor uppståndelse i kroppen. Experter rekommenderar att man tar sig tid att rengöra radiatorerna två gånger om året.

Läs också:  Tvättpulvret fungerar nu mycket bättre. Husmodern hade en bra idé.

Nytt liv för radiatorn – användbara produkter

Att ta hand om radiatorer i gott skick förlänger inte bara deras livslängd och säkerställer kontinuerlig drift, utan skyddar också hushållsmedlemmarnas hälsa. Vad ska jag använda för att rengöra radiatorer? Endast rätt verktyg och material kommer att göra uppgiften enklare och låta dig njuta av de förväntade resultaten.

Om man menar allvar med att rengöra radiatorer bör man köpa en speciell borste.

Du kan enkelt hitta den i byggvaruhus, hushållsapparater och på internet. Intressant nog kan vi göra en sådan enhet själva och materialen kommer att kosta oss pennies. Allt vi behöver är en böjd borste och en rulle pappershandduk inlindad i en mikrofiberduk.

Smutsig radiator – rengöring från insidan

Innan vi börjar rengöra radiatorer måste vi noggrant kontrollera deras typ och konstruktion. Det är mycket lättare att rengöra utrustning med en öppen design. För att hålla den i gott skick varje dag behöver vi bara torka av den med en fuktig trasa eller en mjuk svamp indränkt i varmt vatten med tillsatt tvättmedel. Det är mycket mer förvirring med panelmodellerna. Först måste man ta bort galler och lock, och först när man kommit in kan man börja ta bort damm och smuts.

Läs också:  Hur hänger man tröjor så att de inte sträcker sig? Ett enkelt trick för ”axlar”

Innan vätskor och andra rengöringsmedel kommer in i bilden , låt oss börja med att dammsuga utrustningen först. För att göra detta, placera en avsmalnande spets eller borste på röret. Ett tjockt lager damm på kylaren ser inte bara fult ut och ger intrycket av en ständig röra, utan stör också dess korrekta funktion. Vi kan också bli av med det med en speciell radiatorborste eller en flaskrengörare. Använd en hårtork för att snabbt ta bort dammet som samlats inuti kylaren. Hemmafruarna rekommenderar att du placerar en fuktig trasa under kylaren för att förhindra att damm fastnar på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *