Lägg bara en bomullsservett i diskmaskinen. Detta kan tyckas ovanligt, men här är vad det är till för

Vi vet alla att en diskmaskin gör livet mycket enklare. Den frigör mer av vår tid och hjälper till att spara vatten, till skillnad från att behöva stå över diskbänken flera gånger om dagen för att diska för hand. Varför torkar inte disken i diskmaskinen? Om du har lagt märke till det här problemet finns det en enkel lösning.

Diskmaskinen är en mycket användbar apparat som fler och fler människor väljer. Ibland händer det dock att vi ser våta tallrikar och glas när vi öppnar den. Det kan vara irriterande, särskilt eftersom vi fortfarande måste torka av allt ordentligt innan vi ställer in disken i skåpen. Lyckligtvis hittade min mamma ett enkelt patent och har sinnesfrid. Jag har också nyligen börjat göra det här regelbundet. Vad är den här ovanliga metoden? Prova själv.

Läs också:  Hur många gånger kan kläder bäras innan de tvättas? Experter berättar vad du bör tvätta efter varje användning

Hur torkar du disken i diskmaskinen? Prova det enkla patentet

Moderna diskmaskiner har vanligtvis en snabbtorkfunktion. Detta görs med hjälp av ånga. Tyvärr, med vissa modeller, kan du märka våta diskar efter tvätt. Hur torkar man dem snabbt? Öppna apparaten och placera en ren bomullsduk på dörren innan cykeln är klar (cirka 5 minuter före slutet). Om du stänger dörren och väntar till slutet av diskningen torkar disken snabbt. Du kan också använda trasmaskinstricket i slutet av cykeln. Då tar det dock cirka 20 minuter för disken att torka. Hur fungerar det här? Trasan suger helt enkelt upp det vatten som finns kvar, så häng upp den på tork efteråt.

Läs också:  Du behöver inte trycka eller använda irriterande kemikalier. Prova den här effektiva lösningen för att rensa avlopp.

Varför torkar inte disken i diskmaskinen? Håll utkik efter detta

Få människor inser hur viktig roll sköljmedlet spelar i diskmaskinen. Det visar sig att den inte bara påverkar glasens och tallrikarnas estetik, utan också hjälper till att torka disken efter disk- och sköljningsstegen. Om du anser att sköljmedel är en onödig tillsats och din diskmaskin inte torkar, bör du tänka två gånger och hälla rätt mängd i dispensern före nästa tvätt. Du kommer med största sannolikhet att märka skillnaden efter bara en cykel och din disk kommer att vara torr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *