Har du ett igensatt handfat? Riv bara av en bit och lägg den i avloppet. Den fungerar som en fettbehållare.

Vi vet alla hur det går till. Du lagar middag, du ska precis stiga upp på morgonen eller så planerar du en romantisk kväll. Hur som helst är en igensatt diskho det sista du behöver. Det är därför det är bra att känna till ett trick som hjälper i alla situationer.

En igensatt diskho eller handfat är inte bara ful, utan utgör också ett hot mot att upprätthålla god hygien i hemmet. När igensättningen är riktigtallvarlig och dessutom relaterad till ett problem i VVS måste du tyvärrringa en rörmokare.

Du behöver dock inte alltid en betald specialist för att rensa en igensatt diskbänk. Du kan använda enkla hemtrick som fungerar i praktiskt taget alla fall. För att bli av med problemet behöver du bara ha grunderna till hands. Så vad är tricket för att rensa en diskbänkstoppning?

Läs också:  Hur ofta ska man tvätta sitt täcke? Det är en bra idé att vara uppmärksam på hur du tvättar det så att du inte förstör det.

Tricket för en igensatt diskbänk – vad är det?

Du behöver aluminiumfolie för att rensa din diskbänk. Du måste forma den till något som en behållare och sätta in den i diskbänksavloppet. Folien kommer att fungera som en barriär för att fånga fett och matrester.

Aluminiumfolien kommer att fungera som en tillfällig behållare för fettet. När den fylls upp slänger du den helt enkelt i lämplig behållare. På så sätt kommer fettet inte ner i avloppet och rören förblir rena.

Andra beprövade metoder för rengöring av diskbänken – bakpulver och vinäger

Det finns andra sätt att rengöra diskbänken. En beprövad metod är att använda bakpulver och vinäger. Att införa en sådan blandning i avloppet kan lossa lätta träskor (du kan förmodligen inte hantera stora). Det är också värt att komma ihåg att det inte ska finnas något stående vatten i diskbänken. Allt kommer att gå smidigare på det sättet.

Läs också:  Detta oumbärliga köksredskap är perfekt för att hålla dina fönster blanka och utan ränder.

För att rengöra diskbänken behöver du 1 kopp vinäger, 1 kopp bakpulver och en kastrull med kokande vatten. Häll det kokta vattnet ner i avloppet och tillsätt sedan bakpulver och vinäger. Därefter ska öppningen täckas med en avtappningsplugg och vänta upp till 10 minuter. Processen kan slutföras genom att hälla det kokande vattnet ner i avloppet igen.

Hur undviker man att täppa till diskbänken?

Naturligtvis är det bästa sättet att hantera ett igensatt handfat att förhindra igensättning. För att undvika detta problem måste du följa vissa regler när du använder VVS. Detta gäller särskilt för personer som lagar mat ofta.

Du måste schemalägga regelbunden rengöring av avlopp och rör. Detta gör det möjligt att undvika inte bara mindre igensättningar utan också allvarliga igensättningar som ibland leder till översvämningar i köket. Använd fett, matrester och kaffesump ska inte hällas ut i diskhon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *