Hur rengör man gulnade fönsterkarmar? Blanda helt enkelt med vatten och applicera på fläckarna. Fönstren blir vita igen.

Hur kan vi rengöra gula fönsterkarmar? Plastfönster har tyvärr en tendens att gulna, så det är viktigt att rengöra dem regelbundet för att undvika en ful beläggning. Vi visar dig hur du tar bort missfärgningar med en beprövad metod.

Fönsterkarmar bör rengöras regelbundet, men processen kan vara tidskrävande och tråkig. Det är också värt att komma ihåg att PVC-fönster är känsliga för skador och repor. Vi visar dig hur du tar bort gul beläggning med hemmetoder utan att skada ytan. Du kan förbereda rengöringsblandningarna själv på några minuter.

Läs också:  Letar du efter ett sätt att minska torktiden? Då behöver du inte leta längre än till den japanska metoden!

Varför blir fönsterkarmar gula? Det kan finnas flera anledningar

Problemet är oregelbundenhet. Tyvärr är uPVC-fönster mottagliga för smuts, och när de inte rengörs regelbundet sipprar smutsen långsamt in i plasten, vilket gör det allt svårare att ta bort. Orsaken till fläckar på fönsterkarmar beror också på användning av olämpliga rengöringsprodukter, som tar bort materialets skyddande skikt. Var noga med att inte använda starka rengöringsmedel eller lösningsmedel med detta material, eftersom detta helt enkelt kommer att skada karmens yta.

Huskurer för gulnade fönsterkarmar. Rör om tills du får en pastakonsistens

Istället för att använda kemiska produkter är det värt att prova huskurer. För detta ändamål använder du bakpulver, som har blekningsegenskaper. Blanda det med vatten för att bilda en pasta och applicera den sedan på de gulnade områdena.

Läs också:  Det är därför du ser dessa höga uppvärmningsräkningar! Många människor gör det fortfarande och förlorar pengar, men det finns ett sätt att åtgärda det!

Efter några minuter tar du bort pastan med en mjuk trasa eller svamp. En annan metod är att använda en blandning av vinäger och citronsaft. Blanda 1/2 kopp vatten med 6 matskedar vinäger och 2 matskedar citronsaft. Häll blandningen i en sprayflaska och spraya fönsterkarmarna. Låt det sitta en stund och torka sedan av fönstret med en torr trasa eller pappershandduk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *