Ta bort gammal kalk från duschkabinen med den här enkla metoden. Den tvättar bort även den mest envisa smutsen.

Gammal kalk på duschväggar är ett problem som många människor ställs inför. Tyvärr kan det få vårt badrum att se mindre än sitt bästa ut. Om vi inte gör något åt det kommer problemet att förvärras. Det är inte många som vet att det finns ett kraftfullt rengöringsmedel för duschavlagringar i vårt kök.

Att städa badrummet är inte den trevligaste uppgiften, men det är vår nödvändighet. Även om det verkar som om det inte är något svårt med det, gör många människor samma misstag och tvättar duschen på fel sätt. Vissa tror att eftersom de blandar tvål och vatten i den regelbundet, kommer duschen att rengöra sig själv. Tyvärr kan ingenting vara längre från sanningen.

Låt oss inte glömma de fula kalkavlagringarna som vanställer armaturerna och glaset i duschkabinettet. Försök att skölja bort fläckarna med vatten eller rengöra dem med glasrengöringsmedel misslyckas vanligtvis. I denna situation är enkla hemmetoder att föredra .

Läs också:  Innan uppvärmningssäsongen börjar, gör bara en sak med din radiator så kommer du att märka att dina uppvärmningskostnader blir lägre.

Hur rengör man ett kraftigt nedsmutsat duschutrymme? Produkter från butiken kanske inte fungerar

Även om tillverkare av rengöringsprodukter erbjuder oss ett antal rengöringsvätskor för duschväggar, är de ofta ineffektiva. Detta märks särskilt på duschkabiner, armaturer och glas, som ständigt är täckta av fula fläckar. Detta är inget annat än kalkavlagringar från hårt vatten.

  • Kalkavlagringar är utfällda mineralföreningar av kalcium och magnesium.
  • Den förekommer regelbundet på nästan alla ytor som ofta kommer i kontakt med vatten och är mycket svår att få bort.

Butiksköpta produkter fungerar ofta inte eller är kortlivade, så det är värt att ersätta dem med några hemmetoder. Förresten kommer du att spara mycket pengar eftersom produkten i fråga är vinäger. Många av oss har det redan hemma, så vi spenderar inte ett öre på att städa nu.

Läs också:  Tvättpulvret fungerar nu mycket bättre. Husmodern hade en bra idé.

Hur tar man bort tvålskum och kalkavlagringar från en dusch? Denna vätska fungerar perfekt

Vinäger är den perfekta lösningen för att ta bort fula fläckar från din dusch. Den innehåller en sur formel som omedelbart löser upp kalk och rengör och skiner hela ytan.

  • Doppa helt enkelt en svamp eller trasa i ättikan och rengör duschen med den.
  • Om du tycker att lukten av denna produkt är outhärdlig kan du blanda den med vatten i förhållandet 1:1, tillsätta några droppar eterisk olja och hälla den resulterande lösningen i en sprayflaska.
  • Spraya blandningen på duschen och skrubba den noggrant med en trasa.

Det är en bra idé att behandla duschhandtaget och handfatskranen på samma sätt. Vinägern löser upp kalkavlagringen på dessa föremål och ger dem samtidigt en glans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *