Har du möss i ditt hem? Du kan enkelt driva bort dem för gott med en enkel kosmetisk produkt.

När vädret blir kallare är möss ett vanligt problem i hemmet. De kommer in i våra lokaler och letar efter skydd och mat. Men de kan orsaka problem eftersom de kan förstöra mat eller elektronik, och de kan också bära på bakterier, vilket kan påverka vår hälsa. Vi ska visa dig hur du blir av med möss i ditt hem med enkla och humana metoder.

Möss är intelligenta och snabbt anpassningsbara djur. När de dyker upp i våra hem kan de äta både vegetabiliska och animaliska produkter, och om de inte kan hitta några äter de tidningar. Det är därför lämpligt att avskräcka dem och förhindra deras närvaro i förväg. Här är några tips på hur du kan bli av med möss i ditt hem.

Varför invaderar möss hem och hur känner man igen dem?

Möss invaderar oftast våra hem, källare och garage på hösten. Detta beror på det kalla vädret och det faktum att grödorna försvinner från de fält där gnagarna brukade äta, vilket gör att de inte har någon mat. För att hitta en varmare plats med tillgång till mat invaderar mössen därför huset vid den här tiden på året.

Ibland är det dock svårt att upptäcka att det finns gnagare i huset eftersom de försöker hålla sig obemärkta så länge som möjligt. Intressant nog anpassar de sig till hushållsmedlemmarnas livsrytm och är aktiva när de inte känner av att det finns människor i närheten. Det är därför värt att då och då kontrollera om det finns platser som kan vara bra gömställen för möss. Till exempel i skafferiet, under trappan, bakom hyllor eller bakom stora skåp.

Dessutom kan vi märka deras närvaro när mössen börjar nafsa på maten. Det är också då de lämnar spår av spillning efter sig. Tysta gnissel, skrapljud eller grymtningar kan också göra oss uppmärksamma på att det finns objudna gnagargäster. En obehaglig, unken lukt sprider sig ofta i våra hem.

Läs också:  Ta bort gammal kalk från duschkabinen med den här enkla metoden. Den tvättar bort även den mest envisa smutsen.

Möss – vilka skador kan de orsaka?

Möss som dyker upp i huset kan orsaka betydande skador genom sin närvaro. För att inte tala om att de gör livet surt för oss genom att krypa under våra fötter eller skrapa i sina skrymslen och vrår på natten och påminna oss om att de fortfarande finns där.

Men framför allt förstör de mat, gräver hål i förpackningar och knaprar på vår mat och sprider bakterier. Dessutom gör mössen sina behov i närheten av mat och köksredskap, vilket inte bara lämnar efter sig bakterier utan också en obehaglig lukt. Dessutom tuggar gnagare ofta på kablarna från elektriska apparater, vilket leder till att de förstörs.

Hur kan du förhindra att möss kommer in i ditt hus?

Som i många andra fall är det lättare att skydda sitt hem från möss och förhindra deras närvaro än att försöka bli av med dem efteråt. Låt oss börja med att ta en titt på konstruktionen av dina fönster och väggar och kontrollera att det inte finns några luckor någonstans. Om du upptäcker några luckor bör du täppa till dem så snart som möjligt. Gör dock inte detta med polystyren, eftersom en mus har extremt vassa tänder och lätt kan punktera det och ta sig in.

Vi får inte heller glömma att gnagare är särskilt attraherade av matprodukter. Så om du inte vill att de ska bosätta sig i ditt kök, förvara mat i tätt tillslutna behållare. Dessutom ska du slänga sopor ofta för att inte locka till dig möss. Slutligen, låt oss också kontrollera vinden och källaren, eftersom gnagare gillar att bo där.

Läs också:  Vad är det bästa sättet att ställa in kylaren? Du kommer att hålla dig varm och spara en hel del.

Hur håller man möss borta?

Även om möss kan göra våra liv obehagliga lönar det sig att bli av med dem på ett humant sätt. Dessa metoder är lika effektiva och kommer att hålla gnagarna borta från ditt hem.

En idé är att använda färska eller torkade växter vars lukt är svår för möss att tolerera. Dessa inkluderar:

– Kamomill,

– tomatblad

– Oleander,

– mynta,

– krollilja,

– körvel,

– lavendel.

Dessutom hatar gnagare också lukten av hårspray, så spraya det bara på de drabbade områdena och möss kommer inte att dyka upp. Vi kan också använda aluminiumfolie och sprida den på platser där gnagare potentiellt kan dyka upp. Möss är rädda för det, så de kommer inte att bosätta sig där.

Naturligtvis kan vi också investera i ett ultraljudsavvisande medel eller en levande fälla. Med den kommer vi att kunna släppa ut det fångade djuret senare på ängen. Detta är en icke-invasiv, human lösning som inte heller utsätter husägare för kemikalier.

Hur man gör en enkel musfälla med hjälp av kartonger och ätpinnar!

Det här är den enklaste råttfällan att göra. Allt du behöver är en pappkartong, en klubba och en gammal plasthink.

Klipp ut en cirkel i kartongen

Placera pinnen i mitten av cirkeln och limma fast den ordentligt.

Borra sedan små hål i plasthinkens sidor och sätt in staven i dem, vilket gör det möjligt att hänga upp kartongen i mitten av hinken.

Stick några livsmedel som möss (eller råttor) gillar att äta på kartongen som bete

Placera slutligen två små stegar på vardera sidan av hinken så att mössen kan klättra upp.

– Musfällan är klar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *