Lagerblad och bakpulver är den perfekta lösningen på ett vanligt hushållsproblem.

Bakpulver och lagerblad är bra till mer än bara matlagning. Du kommer att bli förvånad över vad de mer kan göra och hur de kan hjälpa dig att lösa vardagliga problem hemma. En sak du kan göra för att förhindra fukt i ditt hem är att använda kryddor.

Fukt i hemmet kan vara obehagligt, och traditionella metoder för att bekämpa det är ofta ineffektiva. Istället för att omedelbart ta till dyra medel kan du upptäcka praktiska huskurer som inte bara är billiga utan också effektiva. Ibland behöver vi bara ta vad vi har i köket för att bli av med ett brännande problem.

Varför har jag fukt i min lägenhet? Problemet blir värre på hösten och vintern

Fukt inomhus är ett problem som kan verka obetydligt vid första anblicken. Dimmiga fönster eller fuktiga väggar kan se harmlösa ut, vilket är anledningen till att vi ofta underskattar problemet.

  • Med tiden leder dock för hög luftfuktighet till allvarligare konsekvenser, t.ex. mögeltillväxt, unken lukt från möbler och kläder och försämrad luftkvalitet, vilket kan ha en negativ inverkan på hälsan. Allergiker och astmatiker är särskilt utsatta.

För hög luftfuktighet i hemmet kan ha många olika orsaker.

  • Den orsakas vanligtvis av otillräcklig ventilation, särskilt i badrum och kök, där ånga genereras vid matlagning, tvätt eller bad.
  • Andra orsaker är läckande fönster, otillräcklig isolering eller läckageproblem i väggar och tak.
  • På vintern, när fönstren är stängda och värmen är på högvarv, kan dessutom fukt från luften sätta sig på kalla ytor som glas eller väggar. Detta skapar idealiska förhållanden för mögel att växa.

Vad kan du göra för att förhindra att fukt tränger in i ditt hem? Ta hjälp av kökstillsatser

Fukt kan vara envist, men det finns ett enkelt hemmatrick som kan sätta stopp för problemet. Allt du behöver är:

  • Bakpulver
  • lagerblad
Läs också:  Lägg bara en bomullsservett i diskmaskinen. Detta kan tyckas ovanligt, men här är vad det är till för

Kombinationen av dessa två produkter torkar inte bara luften utan ger också en behaglig doft till interiören. För att göra en hemmagjord fuktabsorbent häller du helt enkelt 5-6 matskedar bakpulver i en liten skål och lägger till några lagerblad. Du kan placera absorbatorn på olika platser i ditt hem, beroende på var du känner fuktproblemet mest.

  • I badrummet är den perfekta platsen för denna absorberare runt duschen eller badkaret. Det är här fukt samlas mest intensivt och läsken absorberar den väl. Dessutom fräschar lagerbladet upp luften i badrummet på ett behagligt sätt.
  • I köket är det å andra sidan en bra idé att placera den nära gasspisen. Matlagning genererar ofta mycket ånga, vilket kan orsaka överdriven fukt, och en skål med pulver kommer att klara det bra.
  • Du kan också placera en hemlagad fuktabsorbent i skafferi och källare, men det är en bra idé att använda större partier i dessa rum. Dessa platser är särskilt mottagliga för fukt, vilket kan påverka kvaliteten på lagrade konserver och livsmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *