Smaken på pannkakorna kommer att bli otrolig! Tillsätt en nypa av dessa ovanliga kryddor för en helt unik smak.

De perfekta pannkakorna är söta, aromatiska och fluffiga. De ska smälta i munnen och vara en riktig njutning för dina smaklökar! Många kockar har säkert ett favoritrecept på lager. Ibland kan det dock löna sig att göra några justeringar för att få en ännu mer intressant smak. Lägg till några ovanliga kryddor i dina äppelsmulor, vilket kommer att förhöja deras smak på ett underbart sätt!

Fluffiga äppelpannkakor med en ny twist

Vilka kryddor är det vi pratar om? Den här gången föreslår vi att du tillagar pannkakor med kardemumma. Denna krydda används för att förhöja både desserter och salta rätter. Den är perfekt för de populära slovakiska pannkakorna. Kardemumma ger en kryddig arom och en pepprig och citronartad smak till rätten. I den här versionen försvinner pannkakorna från tallriken ännu snabbare och familj och gäster kommer säkert att be om mer.

Läs också:  Ingenting ökar immunförsvaret som denna soppa! Glöm inte bort denna otroliga krydda!

Recept på pannkakor med en orientalisk twist

Vissa människor lägger inte till jäst i sina äppelsmulor alls. Andra väljer att använda en torkad produkt, vilket påskyndar beredningen av skålen. Traditionalister använder dock färsk jäst och hävdar smaken av äkta hemlagad mat. Mängderna av de föreslagna ingredienserna anges för sex portioner.

Ingredienser till degen:

  • 250 g vetemjöl
  • ½ kopp mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tesked kardemumma
  • 1 tesked socker
  • 1 äpple
  • 1 nypa salt
  • fett för fritering

Ingredienser för surdeg:

  • 20 g färsk jäst
  • ¼ kopp mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tesked socker

Förberedelsemetod:

  • Börja med att förbereda basen. Värm mjölken något och blanda den med socker och mjöl. Rör i jästen och blanda försiktigt. Täck över skålen med en bomullsduk och ställ den på en varm plats i 10 minuter.
  • Tid för degen att jäsa. Blanda mjölet med saltet. Tillsätt surdegsstarten och mjölken (den ska vara rumstempererad, så se till att ta ut den ur kylskåpet i förväg). Vispa ägget och tillsätt sockret.
  • Blanda samman alla ingredienser. Knåda degen i 10 minuter, täck sedan över skålen och ställ den åt sidan på en varm plats i trekvart.
  • Använd vilotiden till att tvätta och skala äpplena. Skär dem i inte alltför tjocka skivor.
  • Tillsätt äpplet i den färdiga pannkakssmeten och krydda med kardemumma.
  • Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i pannkakorna med äpplen. Stek i några minuter på varje sida tills pannkakorna är bruna.
Läs också:  Här är det bästa sättet att få perfekt fluffigt ris varje gång. Det här är en pålitlig metod som våra mormödrar brukade använda.

Hemligheten med att steka pannkakor

Kom ihåg att fettlagret på pannan inte ska vara blygsamt. Pannkakorna ska stekas ganska djupt i fett. Det måste värmas upp väl så att det inte suger in i smeten för mycket. Annars kommer pannkakorna att vara osmakliga och gummiaktiga. Använd inte varje kvadratcentimeter av pannan. Pannkakorna ska inte trängas i pannan. Det är bättre att dela upp stekningen i flera steg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *