Surkål är inte bara bra till middag. Det är också ett utmärkt rengöringsmedel.

Att rengöra mattor är en svår uppgift, punkt slut. Tjocka, täta tyger absorberar snabbt fläckar och obehagliga lukter. Det verkliga problemet är när vi fläckar dem med ketchup eller vin. Jag skulle vilja veta hur man tar bort sådan smuts. Surkål är svaret.

Ett bra alternativ till mattor är små mattor, som är lätta att rengöra, men för många människor är de inget substitut för mjuka och värmande tyger. Innan du köper dyra mattrengöringsmedel, kolla ditt skafferi först. Surkål kommer att rengöra nästan all smuts.

Hur rengör man mattor med surkål? Mormors trick misslyckas aldrig

Många människor lägger surkål i burkar. Du kan använda den när som helst som en sidrätter till middagen. Det är också bra för att rengöra mattor, vilket varje mormor vet väl.

Läs också:  Vad mer kan du tvätta i tvättmaskinen? Du kan enkelt blåsa nytt liv i dessa saker. De blir så gott som nya igen!

Du kan använda kål som har inlagts med salt med naturliga metoder för att rengöra mattor. Använd inte den med vinäger, eftersom det kommer att lämna en obehaglig lukt på trasan.

Om vi har rätt produkt från skafferiet kan vi gå vidare till fläckborttagning.

  • Först måste vi damma mattorna från det damm som fångats i fibrerna och dammsuga dem noggrant.
  • I nästa steg silar du lite av saften från den fermenterade kålen och applicerar kålen på fläckarna och låter den verka i en timme. När denna tid har gått tar du bort surkålen och tvättar massan med en svamp.
  • Låt den rengjorda mattan torka. Slutligen, dammsug igen.

Inte bara surkål. Andra hemlagade sätt att rengöra mattor

Färska, ännu inte torkade fläckar kan rengöras från mattor inte bara med surkål, men också med andra köksprodukter. Vilka pratar vi om?

Läs också:  Det är otroligt hur mycket pengar du kan spara bara genom att hålla rätt temperatur i kylskåpet! Ställ in kylskåpet på rätt sätt och spara pengar och matvaror

Vinäger, salt och varmt vatten

  • Det är en bra idé att hälla en blandning av 2 koppar vinäger, 1 kopp vatten och 2 teskedar salt på fläckarna på mattan.
  • Efter en timme skrubbar du tyget med en borste med hårdare borst och slutligen torr eller våt mopp.

Potatisstärkelse

Potatisstärkelse är perfekt för små fläckar. Du kan också använda det för att fräscha upp mattor som djur går på.

  • Strö potatisstärkelsen över hela området och gnugga med en torr svamp.
  • Tvätta produkten efter 48 timmar och dammsug trasan.

Jodiserat salt

  • Lägg en pappershandduk över en röd- eller vitvinsfläck och strö över valfritt salt. Låt allt verka i en timme och torka till sist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *