Vill du veta hur du kan bli av med den hemska unkna lukten från dina handdukar? Tja, glöm att använda sköljmedel!

Har du någonsin undrat varför handdukar börjar lukta unket? Eller varför de tappar sin uppsugningsförmåga? Vi har alla dessa frågor, och vi är här för att besvara dem! Det visar sig att det handlar om mer än bara en bra tvätt. Hur du förvarar och torkar dem är också viktigt. Så låt oss dyka in och lära oss mer!

Om du kämpar med en obehaglig unken lukt i badrummet är det troligtvis dina handdukar som är problemet, även om du precis har tvättat dem. Så var ska man börja?

Din tvättmaskin kan vara ansvarig för den unkna lukten av dina handdukar – särskilt om du tvättar dem i 40 grader C. Lösningen kan vara enkel – minst en gång var tredje månad, ställ in din tvättmaskin på en tvättcykel på 60C eller 90C och häll vit vinäger eller tvättmedel i pulverfacket. Detta hjälper till att ta bort avlagringar och rester från de vätskor som du använder varje dag. Rengör också tätningar och filter för hand för att få bort mögel som kan påverka lukten på dina handdukar.

Läs också:  Denna produkt fungerar som en barriär mot smuts och igensättningar. Den avlägsnar avlagringar från badkaret utan att skrubba.

Undvik sköljmedel när du tvättar handdukar eftersom de försvagar tygets absorptionsförmåga. I det här fallet fungerar lite vinäger bättre.

Vid avtorkning sätter sig döda hudceller och kosmetikarester i handduksfibrerna. Dessutom innehåller använda handdukar fukt, och i en varm och fuktig miljö börjar bakterier, svampar och andra mikroorganismer snabbt att föröka sig. Så hur ofta bör handdukar tvättas? På webbplatsen healtline rekommenderas att handdukar tvättas efter tre användningar. Om du duschar varje dag innebär det att du tvättar nästan två gånger i veckan. Regelbunden tvätt räcker för att rengöra handdukarna och ta bort eventuella bakterier som börjar byggas upp.

Läs också:  Letar du efter ett sätt att minska torktiden? Då behöver du inte leta längre än till den japanska metoden!

Om möjligt, torka tvättade handdukar utomhus (helst i halvskugga) eller i ett väl ventilerat utrymme. På vintern är det också en bra idé att sprida ut handdukarna på ett torkställ i ett rum med tillgång till frisk luft eller på ett element i badrummet och lämna dörren till rummet vidöppen. Kom ihåg att aldrig vika eller förvara handdukar som fortfarande är fuktiga i ett skåp.

  • ”När du har vikt handdukar ska du placera dem på en plats där de kan andas. Om du staplar många handdukar på en liten yta kan luften inte cirkulera. Det är därför det är viktigt att vara uppmärksam på hur linneskåpet är inrett .”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *