Jag lindade in en kartong med den och ställde den bakom elementet. Jag kan med säkerhet säga att värmeräkningarna har blivit lägre under de senaste 2 åren.

Är du redo att sänka dina uppvärmningskostnader? Det är så enkelt som att se till att det finns tillräckligt med isolering och att se till att värmen inte försvinner ut. Och här är ett smart trick: prova att använda aluminiumfolie och kartong! Det är billigt, enkelt och kommer att få dina rum att kännas som en bastu.

Ibland händer det att när vi får våra värmeräkningar tittar vi på dem med misstro och förstår inte vad som har hänt. Allt beror på höga priser, vilket kan ha en negativ inverkan på familjens budgetplanering. Lyckligtvis finns det knep för att hålla rummen varma och räkningarna lägre. Här är vad du ska göra.

Hur värmer man ekonomiskt med en radiator? Sätt på den baklänges så kommer dina räkningar att sjunka

Det visar sig att du bara behöver dra nytta av aluminiumfoliens egenskaper, vilket förbättrar isoleringen. Det kommer att säkerställa att värmen som genereras av radiatorerna riktas genom hela rummet och inte kommer ut. Utöver detta, ta en kartong, till exempel efter ett paket som du fick i posten för en tid sedan. Vad exakt ska du göra?

  • Klipp till kartongen till radiatorns storlek.
  • Linda in kartongen med aluminiumfolie så att den blanka sidan är uppåt.
  • Placera kartongen med folien bakom elementet och vänta på resultatet.

Du kommer snabbt att märka att värmen sprids effektivt i lägenheten i stället för att ta sig ut genom dörrar eller fönster. Din energiförbrukning blir lägre och därmed blir också dina räkningar lägre.

Läs också:  Lös upp det i vatten och spraya det på ventilationsgallret. Smuts och mögel lossnar på 15 minuter.

TIP! Om du inte har någon kartong kan du fästa folien på elementet bakifrån med hjälp av tejp.

Hur kan man sänka uppvärmningskostnaderna? Enkla knep och du betalar mindre direkt

Förutom tricket med aluminiumfolie och kartong finns det andra enkla och praktiska knep som kan hjälpa dig att sänka dina värmekostnader.

  • Se till att dina fönster och dörrar är ordentligt tätade. Bristande rumsisolering är en av de faktorer som kan öka dina räkningar.
  • Använd en termostat. Enheten justerar automatiskt driften av radiatorn efter temperaturen i rummet.
  • Täck inte över radiatorer. Möbler, tjocka gardiner eller torkande kläder gör att värmen inte sprids genom rummet som den borde.
  • Ventilera effektivt. Gör det helst två gånger om dagen, öppna fönstren i högst 10 minuter och inte längre, så att värmen inte släpps ut för länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *