Vad är bästa sättet att rengöra ett diskbänksavlopp? Du behöver inte Domestos. Detta hemlagade botemedel kommer att bli av med matrester.

Vad kan du göra om ditt köksavlopp luktar illa? Även om du städar ditt kök regelbundet kommer det ofta en obehaglig lukt från det. Den vanliga orsaken är ett avlopp som är igensatt av matrester. Hur kan man rensa det? Du behöver inte alltid använda kemikalier eller ringa en rörmokare. Det finns några huskurer som kan göra susen.

Även det bäst städade köket kan ibland lukta obehagligt. Många glömmer att man inte bara ska städa på ytan, utan även på ställen som man inte ser. Vi pratar specifikt om rör och avlopp. Matrester som blir kvar i dem bryts ned och ger upphov till en mycket obehaglig lukt som är svår att bli av med. Om rengöringsmedel från butiken inte fungerar, här är några enkla huskurer.

Kökshandfat: vad ska man rengöra avloppet med? Bara en produkt från köksskåpet

Även med regelbunden rengöring är det svårt att kontrollera allt som rinner ner i diskbänksavloppet. Vanligtvis är det smulor, matrester från tallrikar eller kaffesump som kan täppa till rören. Så småningom kommer det långvariga avfallet att börja ruttna och skapa en outhärdlig lukt i hela lägenheten. Ännu värre är att om avfallet täpper till avlopp och rör kommer ett besök av en rörmokare att bli nödvändigt.

Läs också:  Blanda bara saltet med Coca-Cola och låt det stå i 25 minuter. Det här är ett utmärkt sätt att göra rengöringen till en barnlek.

Om du vill spara pengar och bli av med den obehagliga lukten finns det flera huskurer du kan prova. De är inte bara billigare än kemikalier som köps i butik, de är också mer effektiva. Om du har kökssalt hemma är du i princip klar. Allt du behöver göra är att hälla en halv kopp salt i avloppet och täcka det med kokande vatten. Denna blandning kommer snabbt att ta bort all kvarvarande smuts och inte ett spår av den kommer att lämnas kvar.

Hur rengör man avloppet med bakpulver och vinäger? Gör inte detta misstag

Om du inte vill slösa bort salt kan du försöka rensa dina rör med vinäger och bakpulver. De ämnen de innehåller kommer snabbt att lösa upp eventuella kvarvarande matrester, men det här tricket har en ”fångst”. De två produkterna får inte kombineras direkt. Om man blandar dem bildas ett märkbart skum som verkar vara mycket effektivt. Det tar verkligen hand om avfallet, men det kan också skada rör och tätningar, vilket gör att det blir en ännu större röra. När du rensar igentäppta rör är det bättre att använda dessa ingredienser separat. Hur gör jag?

  • Häll först en kopp vinäger i avloppet.
  • Häll sedan kokande vatten över det aktuella området.
  • Nu kan vi hälla bakpulver i röret.
  • Spola avloppet igen med vatten.

Detta kommer inte bara att bli av med matrester utan också den obehagliga lukten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *