Detta fantastiska trick kommer att göra ditt kylskåp dubbelt så stort! Det har blivit en stor hit på internet.

Att upprätthålla kylskåpshygienen är av större betydelse än vad som vanligen uppfattas. Förvaring av livsmedel kräver att särskilda villkor uppfylls, och om dessa inte uppfylls kan det leda till att livsmedlen försämras eller att skadliga bakterier och mögel sprids. Det är därför absolut nödvändigt att se till att kylsystemet fungerar optimalt, inte bara för att garantera kvaliteten och säkerheten hos de livsmedel som förvaras, utan också för att skydda konsumentens hälsa.

Olika livsmedel, olika platser i kylskåpet

Om du vill att dina livsmedel ska hålla sig fräscha så länge som möjligt är det viktigt att förvara dem i kylskåpet i enlighet med deras behov av temperatur och luftfuktighet. Varje typ av livsmedel har sina egna optimala förhållanden, och om de placeras på rätt sätt förlänger du inte bara hållbarheten utan sparar också pengar på mat eftersom du inte behöver fylla på lika ofta.

Läs också:  Stryk dina kläder utan strykjärn med bara tre enkla ingredienser! De finns precis där i ditt kök.

Se upp för överbeläggning i kylen

När kylskåpet är för fullt kan luften inte cirkulera fritt, vilket innebär att maten inte kyls tillräckligt. Samtidigt bör du inte lämna kylskåpsdörren öppen under långa perioder för att undvika onödig kylförlust. Dessa enkla principer hjälper till att se till att maten håller sig fräsch och i gott skick längre.

Frukt och grönsaker hör hemma i de nedersta lådorna

De speciella facken längst ner i kylen är utformade för just frukt och grönsaker. Här kan du förvara vindruvor, bär eller mogna äpplen och päron som du planerar att använda snart. Dessa livsmedel håller sig fräscha lite längre tack vare rätt placering.

Läs också:  Innan uppvärmningssäsongen börjar, häll lösningen över radiatorn. Huset kommer att vara varmt på vintern.

Rått kött, fisk och fågel på nedersta hyllan

De nedersta hyllorna är idealiska för förvaring av färskt kött, fisk och fågel, eftersom dessa livsmedel förstörs snabbast. Det är viktigt att dessa livsmedel är ordentligt åtskilda från andra för att undvika kontaminering. På hyllorna ovanför kan du placera redan bearbetat kött, t.ex. skinka eller korv. Genom att använda återförslutningsbara behållare ser du till att dessa livsmedel behåller sin färskhet längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *