Här är det bästa sättet att få perfekt fluffigt ris varje gång. Det här är en pålitlig metod som våra mormödrar brukade använda.

Det här är det bästa sättet att tillaga löst ris. Det kommer att lösa alla dina problem med grumlig mat och ful klibbig gröt. Du måste skölja kornen noggrant innan du kokar dem. Det är också viktigt att tänka på vattenmängden och storleken på kastrullen. Vi råder dig att hålla utkik efter följande.

Det bör redan från början noteras att löst ris inte är det enda lämpliga. För vissa rätter är det till och med önskvärt att det är klibbigt. Men det finns också rätter som kräver lösa korn, till exempel sallader.

Hur man kokar ris för att göra det löst – steg för steg

  • För att laga löst ris, börja med att skölja det med kallt vatten. Detta kommer att ta bort en del av stärkelsen, som är ansvarig för den klibbiga strukturen.
  • Du måste också justera tillagningsmetoden. I stället för de vanliga två delarna vatten till en del ris, använd tre eller till och med fyra delar vatten till en del ris.
  • Det är också viktigt att inte överkoka riset. Så snart det är färdigkokt, häll av det och häll kallt vatten över det.
  • Det är dock ingen idé att tillsätta olja i vattnet. Det kommer bara att göra kornen oljiga. Och sedan häller du helt enkelt ut oljan i avloppet, vilket inte är bra för avfallssystemet, miljön eller din plånbok.
  • Det är också värt att vara uppmärksam på vilken typ av ris du köper. Ett ris med långa korn är vanligtvis mindre klibbigt än ett med korta korn.
Läs också:  Du kommer att bli förvånad över hur läckra brysselkål kan vara med bara ett litet trick!

Hur man gör det perfekta vita basmatiriset … av tiktokera sadiashaq

Ingredienser: vatten, salt, kopp långkornigt basmatiris.

Förberedelsemetod:

1. Tvätta riset 3 gånger före tillagningen och blötlägg det i ljummet vatten i minst 30 minuter.

2. Fyll en stor kastrull 3/4 full och koka upp vattnet. Salta det som du skulle göra när du kokar pasta.

3. Häll av det blötlagda riset och tillsätt det i det kokande vattnet.

4. När vattnet börjar koka, koka det i 5 minuter. Riset kommer fortfarande att vara hårt och okokt, men det är så det ska vara.

5. Låt riset rinna av helt och lägg tillbaka det i kastrullen

6. Placera grytan på den lägsta brännaren på den lägsta lågan. Täck över grytan ordentligt och låt resten av riset ånga i 10 minuter. Öppna inte locket under denna tid. Ångan kommer att slutföra tillagningsprocessen och ge riset en fluffig konsistens

7. Ta av locket och fluffa upp riset med en gaffel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *