Italienarna vet en sak eller två om hur man gör god varm choklad. En enkel ingrediens i ditt skåp kan göra en värld av skillnad.

Vintern kommer, och med den kylan och naturligtvis varm choklad! Denna tröstande dryck har varit en stapelvara för många av oss sedan barndomen, och det finns inget bättre än att värma sig vid brasan en kall vinterdag.

Men du kanske har märkt att alla varma choklader inte är likadana. I Spanien, Schweiz och framför allt Italien är den här chokladen mycket tjockare och krämigare. Den liknar nästan en dessert med chokladkräm. Så hur får man liknande drycker?

Läs också:  Vet du inte hur länge du ska steka köttbullar med fläskfärs? Denna detalj kommer att hjälpa dig.

Den perfekta ingrediensen för oförglömliga varma chokladsorter

För att tjockna dina såser, krämer och andra flytande beredningar har du förmodligen redan använt majsmjöl. Denna ingrediens är en stärkelse som erhålls från majskärnor.

Dess smak är helt neutral, så du kan använda den utan rädsla i ditt recept på varm choklad för att tjockna den utan att ändra dess smak.

Ingredienser (för ca 10 koppar varm choklad)

100 g socker (mängden kan variera beroende på dina preferenser)

80 g sockerfri bitter kakao

Läs också:  Jag var nyligen i Tyskland och provade potatismoset där. Det var mycket godare än vårt! Hemligheten är mycket enkel.

60 g majsmjöl

150 g mörk choklad

Beredning

Blanda socker, kakao och majsstärkelse i en skål.

Ta sedan dina chokladbitar och riv dem eller skär dem i mycket små bitar och tillsätt dem till blandningen.

Du kan förvara blandningen i en lufttät burk eller burk i upp till 6 månader.

För att göra en kopp varm choklad, värm 20 cl mjölk och tillsätt sedan 2 höga matskedar av kakaoblandningen.

Blanda väl och njut som den är eller med några marshmallows eller julkex att doppa i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *