Med ett enkelt trick blir brysselkålen särskilt utsökt.

Under senhösten och vintern kommer du inte att vara utan färska grönsaker. Har du redan brysselkål på menyn? Små kålhuvuden är mycket mångsidiga om de tillagas på rätt sätt.

När det blir kallt ute kan du verkligen mysa med en tröstmåltid. Brysselkål är särskilt bra för detta. För att du inte ska behöva tillbringa för mycket tid i köket förklarar vi hur du bäst tillagar dessa små blommor.

Brysselkål: vad man ska tänka på när man köper

När du står framför grönsakshyllan i snabbköpet är de bästa brysselkålen hårda, gröna och obefläckade. Då är brysselkål särskilt färska.

Läs också:  Martian Eden: kan vi möjligen odla en skog på den röda planeten?

Hur man förbereder brysselkål

  1. Ta bort stjälkarna och de yttre bladen från groddarna. Tvätta sedan blommorna.
  2. Skär med en kniv en halv centimeter tvärs över toppen av brysselkålen. Detta säkerställer att grönsakerna tillagas jämnt. Federal Nutrition Center rekommenderar detta.
  3. Grönsakerna smakar bäst när de kokas i lite saltat vatten, vegetabilisk olja eller grönsaksbuljong i cirka åtta minuter.

Förbereda brysselkål i ugnen

  1. Skär brysselkålen i hälften, kasta dem i lite olivolja och krydda med salt och peppar.
  2. Sprid ut dem på ett bakplåtspapper och baka i en förvärmd ugn på 170 °C i 10 minuter.
Läs också:  Vaktmästaren förklarade varför han återlämnade de 6,7 miljoner dollar som av misstag krediterats banken

Tips för förvaring och infrysning av brysselkål

  • Om du inte kan använda brysselkålen direkt är det bäst att lägga den i en plastpåse eller behållare. Även om brysselkålen är inlindad i en fuktig kökshandduk håller den sig fräsch i några dagar i kylskåpets grönsaksfack.
  • Om du vill frysa grönsakerna ska du blanchera brysselkålen i kokande vatten i tre minuter och sedan kyla dem i isvatten.
  • Låt dem sedan rinna av väl och frys in dem på en bricka i frysen i 30 minuter. Först därefter lägger du den kylda kålen i en skål och fryser ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *