Vet du inte hur länge du ska steka köttbullar med fläskfärs? Denna detalj kommer att hjälpa dig.

Fläskfärsbiffar är en god och näringsrik rätt. De är fulla av protein och fett, så de passar bra till grönsakssallader eller kokt potatis. Den enda nackdelen är att de inte alltid kan stekas så att de inte är råa i mitten. Lyckligtvis finns det en väg runt detta.

Om du äter rått kött i en fläskkotlett kan det göra dig sjuk och orsaka andra magproblem. Därför är det viktigt att veta hur man tillagar sin bratwurst på rätt sätt.

Tillagning är verkligen viktigt för färs, eftersom det påverkar både smak och utseende. En gyllenbrun beläggning ser bra ut och gör att du vill äta den. Hur kan du se till att du får denna effekt varje gång?

Var uppmärksam på denna detalj och ät alltid goda mince pajer

Du kan göra köttfärspajer av praktiskt taget alla sorters kött – kalkon, kyckling eller nöt- och fläskkött. En annan viktig aspekt när det gäller stekning är kvaliteten på oljan eller olivoljan, liksom pannan.

Läs också:  Italienarna vet en sak eller två om hur man gör god varm choklad. En enkel ingrediens i ditt skåp kan göra en värld av skillnad.

Fritösen måste alltid placeras i den heta oljan i pannan. Detta säkerställer att köttet eller förpackningen omedelbart dras av och att köttet inte faller isär. Biffarna får inte heller ligga för tätt i pannan, eftersom de då kan börja puttra och släppa ut sin saft i stället för att stekas. Det viktigaste är dock att ställa in rätt effekt på brännaren.

Vilken effekt ska jag ställa in brännaren på när jag steker köttfärspaj?

Stekpannan och oljan måste värmas upp på en brännare med full effekt. Sänk effekten till minimum och vänta ca 10 sekunder innan du lägger i köttfärsen. Sedan kan du börja steka.

Läs också:  Det är en av de hälsosammaste dryckerna du kan dricka! Vi dricker det mindre och mindre, och det är bra för att hjälpa dig att koncentrera dig!

Stek köttfärsfritters i 5 minuter på varje sida, håll ett avstånd mellan dem och se till att de inte bränns. Du kan täcka pannan med ett lock i någon minut innan du tar av den från värmen, så att köttet i pannan blir genomstekt.

För att vara på den säkra sidan kan du ta en bit och skiva den och se till att rätten är klar innan du lägger upp den på tallriken. Ovanstående regler kan vara lite besvärliga, men efter att ha stekt för första gången och uppmärksammat ovanstående aspekter kommer de säkert att bli en vana och göra det möjligt för dig att förbereda välsmakande och stekta mince pajer varje gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *