Vad mer kan du tvätta i tvättmaskinen? Du kan enkelt blåsa nytt liv i dessa saker. De blir så gott som nya igen!

Vad kan man tvätta i en tvättmaskin? Många människor ställer denna fråga. Damm och smuts kan gå i en tvättmaskin. Vad ska du vara uppmärksam på?
Vissa människor kan inte föreställa sig livet utan en tvättmaskin. Den gör vardagen enklare. Du kan använda den för att tvätta kläder, men vad mer kan gå i trumman?

Vad kan man lägga i tvättmaskinen förutom kläder? Var uppmärksam

Vill du snabbt fräscha upp andra saker än kläder? Vad kan du lägga i trumman?

  1. Skor
    Tvätta träningsskor utan problem, men lossa på skosnörena, förtvätta materialet och lägg dem i en skyddande påse. Tvätta dock inte skor med tejp, mocka och klackar eftersom de kan slita ut eller skada tvättrumman. För att förhindra att skorna slår i trumman kan du tvätta dem i t.ex. handdukar. Torka dem i naturlig ställning, inte i solen och inte på ett element.
  2. Gardiner
    Läs den medföljande etiketten och följ anvisningarna. Välj ett skonsamt program med en temperatur på ca 30 grader Celsius.
  3. Uppstoppade djur
    Ta bort dekorativa element som pärlor och rosetter. Tvätta en nalle tillsammans med kläder i liknande färg och i en temperatur som inte överstiger 30 grader. Om du vill tvätta mer än en maskot, tvätta dem efter färg.
  4. Muggar
    De blir snabbt smutsiga och behöver därför rengöras. Kontrollera rekommendationerna på etiketten och om det inte finns några kontraindikationer, skruva loss eller koppla ur moppen och tvätta den i tvättmaskinen.
Läs också:  Tillsätt bara en kopp munvatten i tvättvattnet så ser du effekten.

Vad ska man ha i tvättmaskinen förutom kläder? Kasta det i trumman utan att tveka

Förutom ovanstående föremål kan du också lägga följande i tvättmaskinen:

  • träningsmattor (bara ljummet vatten utan tvättmedel);
  • ryggsäckar och tygpåsar (skonsam cykel, 30 grader)
  • flaneller (skonsam cykel, 30 grader).

Kan man tvätta en sak i tvättmaskinen? Ta reda på om du uppnår den avsedda effekten

Förutom att fråga vad som kan gå i tvättmaskinen är det många som också frågar om man bara kan lägga en tvätt i trumman. Det är allmänt känt att det lönar sig att inte överfylla trumman, eftersom det gör tvätten svårare. Å andra sidan, om det bara finns ett föremål i det och lasten är liten, kommer föremålet inte att röra sig bra, vilket kanske inte tar bort smutsen ordentligt. Därför är det bättre att lägga något annat i tvätten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *