Det är därför du ser dessa höga uppvärmningsräkningar! Många människor gör det fortfarande och förlorar pengar, men det finns ett sätt att åtgärda det!

Det är många som har sett fram emot uppvärmningssäsongen. Nu kan vi värma upp våra lägenheter så mycket vi vill och torka tvätt enkelt och snabbt. Men är det verkligen värt det? Om du vill spara pengar ska du undvika att göra det här misstaget.

När temperaturen sjunker är det dags att tänka på att värma upp ditt hem. Även om det är varmt och skönt inomhus kan vissa radiatorer ha en negativ inverkan på vårt välbefinnande. Luften från radiatorn är torr och irriterande, och vissa människor kan uppleva allergisymtom. En annan viktig fråga vid den här tiden är uppvärmningskostnaderna, som ökar år för år. Ofta är vi inte medvetna om att vi gör misstag som kostar oss mer.

Ska du torka din tvätt på element? Bäst att låta bli

Värmesäsongen är för många av oss inte bara en chans att höja temperaturen hemma, utan också att torka kläderna snabbare. Vi lägger ofta våta kläder på elementet i hopp om att de ska bli klara att bära snabbare. Några par strumpor är inga problem, men tjockare tyger som byxor, tröjor eller handdukar bör inte torkas på det här sättet.

  • Om du täcker värmekällan med vått material förhindras radiatorn från att fungera som den ska. Det stryper flödet av varm luft, vilket gör att rummet förblir svalt.

I den här situationen brukar vi vrida upp elementet till max, dvs. vi ökar enhetens effekt, vilket senare kommer att återspeglas i värmeräkningen. Det här är ett vanligt misstag som många inte känner till.

  • Om du vill spara pengar under hösten och vintern är det bättre att hålla dig till traditionell torktumling.

Om du vill spara på uppvärmningen ska du inte blockera elementet med vått material eftersom det minskar dess effektivitet.

Hur fuktar man luften på ett effektivt sätt? Våta trasor är inte en bra idé

Värmesäsongen är ofta ogynnsam för våra luftvägar. Luften är torr och irriterar därför halsen. Detta kan leda till kliande, hosta, sömnproblem, ökat damm och dammkvalster i lägenheten.

Läs också:  Blanda bara saltet med Coca-Cola och låt det stå i 25 minuter. Det här är ett utmärkt sätt att göra rengöringen till en barnlek.

Det finns gott om huskurer på internet för att fukta luften. En av dem är att lägga en våt trasa på kylaren. Även om denna metod kan hjälpa tillfälligt, kommer den också att få dig att betala mer för uppvärmning. Som vi redan har nämnt begränsar vått material på elementet dess funktion, vilket innebär att rummen inte värms upp tillräckligt och kräver en högre effekt från värmekällan.

  • Det är bättre att överge denna lösning och ersätta den med en keramisk luftfuktare. Detta är en liten behållare som fylls med vatten och sedan hängs på kylaren.

Den fungerar lika bra som våtservetter och påverkar inte våra räkningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *