Ingenting ökar immunförsvaret som denna soppa! Glöm inte bort denna otroliga krydda!

Vitlökssoppa är en stor favorit i vårt land och när vädret blir kallt och den kalla årstiden börjar finns det inget bättre än en skål med denna läckra soppa för att värma dig! Att göra vitlökssoppa är verkligen enkelt och roligt. Allt du behöver är en god buljong, lite ost och lite kryddor för att göra denna goda soppa.

Vitlökssoppa är förmodligen den bästa soppan för höst och vinter, när vi vill värma upp snabbt och ta hand om vårt immunförsvar på samma gång, för som vi alla vet anses vitlök vara ett naturligt antibiotikum. Hur förbereder man vitlökssoppa så att den är effektiv, men också riktigt god och aromatisk? Glöm inte en hård mogen ost, till exempel parmesan. Timjan kommer också att vara till nytta. Denna ört är utmärkt för att krydda vitlökssoppans smak och ge den en underbar arom.

Läs också:  Det här är den perfekta drycken för hösten! Den är till och med godare än kaffe och receptet är väldigt enkelt!

Vitlökssoppa – en varm njutning vid förkylning

Ingredienser:

  • 2 l buljong eller annan buljong,
  • 2 små lökar,
  • 10-12 vitlöksklyftor
  • ca. 100 g smältost (jag använder örtost – rekommenderas),
  • riven hårdost (enligt din smak)
  • salt, svartpeppar, lagerblad, timjan,
  • örtkrutonger för servering.

Vitlökssoppa – hur man gör det:

  1. Finhacka vitlöken. Pressa den inte, så att den inte släpper ut sin saft. Tärna löken.
  2. Hetta upp lite smör i en kastrull och lägg i löken. Stek den och tillsätt vitlöken. Stek en stund och häll den heta buljongen över allt. Lägg i lagerbladen och låt allt koka i ca 10 minuter. Under tiden förbereder du krutongerna.
  3. Tillsätt den bearbetade osten och vänta tills den smälter. Smaka av med peppar och häll upp i skålar eller på tallrikar. Strö över riven ost och tillsätt krutongerna. Njut av din måltid!
Läs också:  Det enklaste sättet att kontrollera om ägget är ruttet...

I vilken buljong är det bäst att laga vitlökssoppa? Det finns många alternativ, men den godaste vitlökssoppan kommer att vara i essentiell nötköttbenbuljong. Jag rekommenderar också vitlökssoppa med fårkött, även om inte alla kanske gillar den karakteristiska aromen av detta kött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *