Du kommer att bli förvånad över hur läckra brysselkål kan vara med bara ett litet trick!

Det finns ingen anledning att missa färska grönsaker under hösten och vintern. Har du provat brysselkål ännu? Den är ett utmärkt tillskott till alla menyer och är mycket mångsidig när den tillagas på rätt sätt.

Brysselkål: vad du ska tänka på när du köper

När du står framför grönsakshyllan när du handlar kan du känna igen de bästa brysselkålen genom att titta på dem: de ska vara fasta och gröna och utan fläckar. Då är din brysselkål särskilt färsk.

Förbereda brysselkål: så här gör du

  1. Ta bort stjälken och de yttre bladen från brysselkålen. Tvätta sedan buketterna.
  2. Skär ett halvcentimeter stort kors i toppen av brysselkålen med en kniv. Detta säkerställer att grönsakerna tillagas jämnt. Det tyska federala centret för näring (BZfE) rekommenderar detta.
  3. Grönsakerna smakar bäst när de kokas i lite saltat vatten, vegetabilisk olja eller grönsaksbuljong i cirka åtta minuter.

Förbered brysselkål i ugnen

  1. Skär blommorna i hälften, kasta dem i lite olivolja och krydda med salt och peppar.
  2. Sprid sedan ut dem på en bakplåt och baka i en förvärmd ugn på 170 grader i tio minuter med varmluft på.

Tips för förvaring och infrysning av brysselkål

Om du inte kan använda brysselkålen direkt är det bäst att lägga den i en plastpåse eller behållare. Den håller sig också fräsch i några dagar i kylskåpets krispiga låda om du lindar in den i en fuktig kökshandduk.

Om du vill frysa grönsakerna ska du blanchera brysselkålen i kokande vatten i tre minuter och sedan doppa dem i isvatten.

Låt dem sedan rinna av väl och frys in dem på en bricka i frysen i 30 minuter. Först därefter ska du lägga den kylda kålen i en behållare och frysa den ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *