Ett naturligt sätt att bli av med dålig lukt i din lägenhet, med bara en krydda

Lagerblad innehåller eteriska oljor som eugenol och cineol, som har antimikrobiella och luftrenande egenskaper. När de värms upp eller bränns frigörs dessa flyktiga oljor, som har en behaglig lukt och snabbt neutraliserar obehagliga lukter i luften.

Lagerblad, en bra metod

Att bränna lagerblad är ett av de mest effektiva sätten att sprida obehagliga lukterâ. Ta 2-3 torkade lagerblad och lägg dem i en värmetålig skål eller bricka.

Tänd dem i ena änden med en tändare eller tändsticka och låt dem brinna långsamt tills de blir rökiga. Se till att bränna i ett välventilerat område så att lukten kan spridas.

Röken som frigörs neutraliserar lukter och fyller rummet med en behaglig, lätt kryddig, träig doft.

En annan enkel metod är att koka lagerblad för att släppa ut deras starka arom i luften. Lägg några lagerblad i en liten kruka med vatten och låt sjuda i 10-15 minuter.

Den resulterande ångan kommer att sprida doften av lagerblad i hela köket eller rummet, vilket hjälper till att neutralisera starka luktar från stekning eller andra livsmedel. Efter att ha kokat bladen kan du lämna potten på spisen med locket öppet för att fortsätta släppa ut aromen i luften.

Andra sätt att bli av med lukten av stekning

Vit vinäger är en av de bästa naturläkemedlen för att neutralisera lukt. Den kan användas på två sätt. Koka en kopp vit vinäger blandad med vatten på spisen i 10-15 minuter. Ångorna som släpps ut kommer att absorbera rostningslukt.

Eller så kan du sätta en skål med vit vinäger i köket eller rummet där lukten har spridit sig och lämna den över natten. Vinäger hjälper till att neutralisera lukten i luften.

Bakpulver är känt för sina luktabsorberande egenskaper. Du kan strö bakpulver i en skål och lämna den i köket i några timmar eller över natten. Det kommer att absorbera obehagliga lukter.

Citrusfrukter, som citroner eller apelsiner, har naturliga egenskaper för att maskera och neutralisera lukt. Skär några skivor citron eller apelsin och koka dem i vatten i 10-15 minuter. De fräscha doftande citrusångorna täcker lukten av stekning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *