Jag var nyligen i Tyskland och provade potatismoset där. Det var mycket godare än vårt! Hemligheten är mycket enkel.

Potatismos är en mycket populär tillbehörsrätt. Dess konsistens och smak är helt enkelt oemotståndlig. Hur gör du potatismos på tyska? Är potatismos hälsosamt? Och finns det någon som inte gillar dem?

Ett recept på äkta potatismos

Vad behöver jag för att laga mat?

  • Potatis
  • smör (10-12 g smör per 100 g potatis)
  • 30 ml varm mjölk per 100 g potatis
  • salt efter smak
  • malen muskotnöt – efter smak (tillsätt lite i taget och smaka av).
Läs också:  När ska jag tillsätta salt i pastavattnet? Min italienska vän blev ganska chockad när han fick reda på vad jag gjorde.

Skala potatisen och skär den i bitar. Koka den sedan helt enkelt i en kastrull med osaltat vatten lite längre, cirka 30-45 minuter. Låt potatisen rinna av. Tillsätt sedan smöret, saltet, muskotnöten och den varma mjölken till potatisen, som fortfarande ska vara varm. Mosa först med en potatisskalare och vispa sedan kort med en stavmixer. Servera med kötträtter. Potatismoset kan förvaras i kylskåpet i en lufttät behållare i upp till tre dagar. Värm bara upp det på ett vattenbad och frys inte in det.

Läs också:  Endiviegratäng hör till det förflutna! Prova det här krispiga, färgglada alternativet!

Vem ska inte äta potatis?

Om kokt potatis eller klyftpotatis är så nyttigt, finns det då någon som inte borde äta det? Ja, men det handlar om undantagsfall. Personer som är allergiska mot patatin, ett av de viktigaste proteinerna i potatis, bör undvika att äta potatis. Även personer med diabetes bör begränsa sin konsumtion, eftersom potatis innehåller mycket kolhydrater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *