En skärbräda i trä är ett mycket användbart köksredskap som bör hållas rent. Vad är det bästa sättet att rengöra detta tillbehör? Det visar sig att allt som krävs är två ingredienser som var och en av oss förmodligen har i vårt kök. Ta reda på vad dessa ingredienser är!
Hur rengör man en skärbräda? Två ingredienser är tillräckligt
En skärbräda är ett måste i alla kök. Den är oftast till stor hjälp om du vill skära grönsaker, frukt eller kött på ett enkelt sätt. Men eftersom den används så mycket kan det här tillbehöret bli förorenat på olika sätt. Det är värt att lära sig det bästa sättet att hålla den ren.
Först och främst ska du skålla brädan med kokande vatten. Var försiktig så att du inte bränner dig. Nästa steg är att hälla salt på brädet. Gnugga hela brädan ordentligt. Om du har skurna händer är det bättre att bära handskar. När du har gnuggat brädan med salt häller du vinäger över den och sköljer den sedan noggrant under varmt rinnande vatten.
Kan jag diska min skärbräda i diskmaskinen?
Många undrar om det är möjligt att diska en skärbräda i diskmaskinen. Det visar sig att det i de flesta fall inte är en bra idé. Att blötlägga en träbräda i vatten och rengöringsmedel under lång tid kan leda till att den slits ut snabbt. Därför rekommenderas det att du tvättar dina brädor för hand.
Detta är inte fallet med skärbrädor av plast. De flesta av dem kan diskas i diskmaskin, även om det är lämpligt att läsa tillverkarens information på förpackningen i förväg.