Tvättar du köttet med vatten innan du tillagar det? Jag skulle avråda från det.

Människor vet att rått kött kan innehålla bakterier. Vissa tvättar det för att bli av med dessa bakterier. Men detta gör mer skada än nytta.

Varför ska man inte tvätta kött?

Det är viktigt att tvätta frukt och grönsaker för att få bort bekämpningsmedel och föroreningar, men så är inte fallet med rått kött. Faktum är att tvättning av kött inte löser upp bakterier, vilket man ofta felaktigt tror. Istället kan de spridas runt i köket. Om de kommer i kontakt med vatten kan bakterier som salmonella eller campylobacter spridas till köksytor, redskap eller till och med dina kläder. Så den här köksmyten utsätter ditt hushåll för risker.

Läs också:  Vet du inte hur länge du ska steka köttbullar med fläskfärs? Denna detalj kommer att hjälpa dig.

Hur blir man av med bakterier på rätt sätt?

Det mest effektiva sättet att förstöra bakterier på köttets yta är naturligtvis noggrann tillagning. Höga temperaturer under tillagning, rostning eller grillning säkerställer att farliga mikroorganismer förstörs. Experter rekommenderar att kött tillagas vid en temperatur på minst 60 °C i 10 till 20 minuter för att det ska vara säkert att äta.

Läs också:  Det här är ett mindre känt knep och ett bra sätt att bli av med lök- och vitlökslukt på händerna.

Vad mer bör du inte tvätta?

Kött är inte det enda livsmedel som man inte ska skölja under rinnande vatten. Det finns andra produkter där tvättning kan orsaka kvalitetsförlust eller konsistensförändring. Till exempel:

  • Pasta – genom att skölja tar du bort stärkelsen som ger rätt konsistens och smak.
  • Svampar – när de blötläggs suger de åt sig vatten och förlorar sin karaktäristiska smak.
  • Ägg – ägg ska endast sköljas före användning, inte före förvaring i kylskåpet.
  • Surkål – sköljning tar bort de nyttiga mjölksyrabakterierna som underlättar matsmältningen.
  1. Vilket ”hittepå”. Tvätta kött ha ha.
    Att sen råda till genomstekt och sönderstekt kött.
    Föredrar mitt naturbetes kött från nötdjur som uteslutande äter gräs, klöver och ört vilket växer helt utan konstgödning, bekämpningsmedel, av sol och regn helt i samklang med naturen. Kommersiellt kött befatta sig ingen som bryr sig om ekosystemet med.

  2. Vacuum packat kött och annat kött med rester på tvättas. Föratt bli av med lukten.

  3. Der är inte klokt vilken rådgivning.
    Nästan all kött idag packas med konserveringsmedel för att hålla längre tid. Att skölja bort lagen är räddning för smaken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *