Använder du köttklubban på rätt sätt? Det visar sig att många av oss gör ett misstag här också. Som ett resultat är vi ofta inte nöjda med resultaten av vårt arbete. Men det är egentligen ganska enkelt att ändra på detta.
En köttklubba är en viktig del av utrustningen i de flesta kök. Den har två sidor. Den ena är vanligtvis gallerförsedd, medan den andra är randig. Det finns också köttklubbor med en helt slät sida. Denna aspekt är värd att ägna särskild uppmärksamhet åt. Vi kommer att föreslå varför det är så viktigt.
Köttklubba i köket – hur använder man den korrekt?
De olika ändarna på köttklubban har olika syften. Denna information kan göra förberedelserna av många rätter enklare för oss. Några av oss gör misstaget att bara använda den gallerförsedda sidan. Varför ska detta ändras?
- Den gallerförsedda delen är till för att mjuka upp kött som är ganska segt. Detta är till exempel fallet med fläskkött. Om du tillagar fläskkotletter är det därför helt rimligt att använda denna sida. I många andra fall lönar det sig dock att ändra sina vanor.
När är den randiga delen av en köttklubba användbar och när är den helt släta delen? Var uppmärksam
Vi använder den randiga delen av köttklubban mycket. Men vad behöver vi den randiga sidan till?
- Det visar sig att den randiga sidan är användbar för kött som hårdnar vid uppvärmning. Till exempel fläskhals eller nötkött.
- Det bör nämnas att det också finns hammare med en helt slät sida. Det är lite känt att denna sida utvecklades för fjäderfäkött. Tack vare denna lösning genomborrar den inte. Som bekant är sådant mört kött extremt lätt att skada under bearbetningen.